Institut Cap Norfeu

Mares i pares de l'INS Cap Norfeu,

L'alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, coordinadament amb la Policia Municipal, ens han comunicat que la Vila de Roses participa en diferents iniciatives de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura  (European Mobility Week 2016). En aquest sentit, demà dijous 22 de setembre se celebrarà una actuació dirigida a les diferents llars, escoles i instituts de Roses. 

Concretament, es fa una crida de conscienciació i participació activa de les famílies i professorat arribant just davant dels centres educatius SENSE COTXES. Les famílies d'alumnes que provenen de fora de Roses poden utilitzar espais alternatius per a deixar els seus vehicles. La Policia Municipal ha previst augmentar la zona d'aparcaments on els diumenges se celebra el mercat municipal.

Us animen a participar en aquesta iniciativa !


Notícia completa El dilluns 12 de setembre es va iniciar el curs 2016/17 amb total normalitat. Anteriorment, però, els pares dels alumnes de 1r d’ESO que s’incorporaven per primera vegada al nostre Centre varen tenir l’oportunitat d’assistir el dijous 8 de setembre a una reunió informativa en què se’ls varen presentar tant els membres de l’Equip Directiu, com els que seran Tutors i Tutores dels seus fills. En aquesta reunió, el Director de l’INS Cap Norfeu, Agustí Brunyol, va explicar les principals qüestions referides al funcionament de l’Institut i més particularment a 1r d’ESO. Va comentar, també, totes aquelles novetats en relació al nou curs que s’ha iniciat i va respondre totes les preguntes que els pares varen plantejar. Posteriorment, els membres de l’AMPA varen aprofitar per repartir els lots de llibres que les famílies sol·licitaven.

 Pel que fa a la resta de cursos d’ESO i Batxillerat, també varen començar les classes el mateix dilluns 12 de setembre, tal i com estava previst, després d’haver estat atesos pels respectius tutors de 8:00 a 9:00 del matí.


  L’INS Cap Norfeu us dóna la benvinguda des de la seva pàgina web i, després del període de vacances d'estiu, reprèn la seva activitat amb l'inici del nou curs 2016/17.

  Esperem sincerament que aquesta eina ens ajudi a tots a millorar en la nostra tasca diària i que sigui un espai de trobada entre pares, mares, professorat i alumnat del Centre. La seva finalitat és mantenir-vos informats de les activitats que s'organitzen a l'Institut, facilitar la comunicació entre pares i mares amb la Direcció del Centre, amb l'AMPA i, al mateix temps, servir de plataforma per donar a conèixer l'INS Cap Norfeu als pobles de la comarca de l'Alt Empordà en general i als que dipositen la seva confiança en nosaltres en particular (Roses, Palau, Pau i Cadaqués). Us volem agrair a tots el fet que doneu i mantingueu la confiança en la tasca educativa i de docència que realitzem amb els vostres fills i filles.

Horari dilluns 12 de setembre:  

8:00h - 12:30h

  Aprofitem per donar-vos a conèixer el calendari acadèmic d’aquest curs que hem iniciat:


Reunió famílies 1r ESO:

-El dijous 8 de setembre, a les 19:00h, tindrà lloc la reunió amb les famílies dels alumnes de PRIMER d’ESO.

- Finalitzada la reunió, les famílies dels alumnes de primer podran recollir els lots de llibres dels seus fills i, si s'escau, dels germans d’altres cursos.


Llibres 2016-2017:

-El dissabte 10 de setembre, de 9:00 a 15:00, ininterrompudament, l'AMPA distribuirà els llibres de text entre les famílies que van fer la comanda durant el mes de juny-juliol.

- IMPORTANT: Les famílies que no puguin recollir els llibres aquell dia s'han de posar en contacte telefònic, el més aviat possible, amb l'Institut per a comunicar-ho a l'AMPA. Recordeu el telèfon de l'institut 972.15.05.67

En cas contrari, si les famílies no vénen a recollir els llibres i no ho comuniquen prèviament, l'AMPA entendrà que es renuncien al lot de llibres i es procedirà a retornar els diners a les famílies i els llibres a les editorials.


Exàmens de setembre:

-Les Proves Extraordinàries de setembre, tant per a ESO com per a 1r de Batxillerat, tindran lloc el divendres 2 i el dilluns 5. Podeu descarregar-vos el  CALENDARI PROVES SETEMBRE.

Matrícula Setembre:

-Alumnes d’ESO i Batxillerat pendents de l’avaluació de setembre: del 7 al 9 de setembre de 2016. Un any més, l’Institut Cap Norfeu va acomiadar el curs fent un reconeixement a tots aquells alumnes que, per una o altra raó, han destacat al llarg de curs, o bé han tingut una trajectòria destacable al llarg de tota la seva etapa. En aquest sentit, i acompanyats de les respectives famílies, van rebre el reconeixement de tot el Claustre i un diploma acreditatiu per part del Director Agustí Brunyol els alumnes següents i en les categories indicades:

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tota l’ESO, amb una mitjana superior al 9, les alumnes que aquest any han acabat 4t Mireia Colaço Rahola, Eva Brunyol Torres, Maria García Sánchez i Maria Llanas Fontdecaba;

-Per la seva excel·lent trajectòria al llarg de tot el Batxillerat, els alumnes que enguany han acabat 2n de Batxillerat Sandra Milà Noguer, Nil Díaz Lloancy, Paula Llanet Ferrer i Laia Medina Foros;

-Per haver obtingut algun premi pel seu Treball de Recerca, els alumnes Pau Coll Turrà i Alejandro Sánchez Vicente;

-Per haver obtingut una magnífica classificació en les Proves Cangur de Matemàtiques, els i les alumnes Laura Diz Sitjà, Samuel Solís Ruiz, Pol Gualde Laserna, Iker Martínez Bedmar i Núria Deusedas Pisa;

-Per la seva implicació i la seva magnífica contribució a deixar constància de tots els actes a través de les seves produccions audiovisuals, l’alumne Jaume Cusí Marès. Cal destacar, entre molts altres treballs, el reportatge que va elaborar amb motiu de la II Fira de la Ciència i que podeu veure AQUÍ

Des d’aquesta pàgina web els fem arribar la més sincera enhorabona i els encoratgem a continuar en la mateixa línia de treball i dedicació. The end of second ESO year arrived. Homework and exams left behind.

From the English class we did a project about the writer Roald Dahl.

We worked in groups. We wrote and drew pictures  about his life. We started with an introduccion on Saint George’s Day. We read and dramatized the poem “The dentist and the crocodile”. If you want to watch the performance go to INS Cap Norfeu web page.

Then, each group chose a book, Charlie and the chocolate factory, Matilda, James and the giant peach, BFG, etc. We studied the characters and the plot and after that we prepared some activities. We already had information about two books because we had read  Matilda in first ESO  and  most of us had watched Charlie and the chocolate film.

Finally, we presented the final project on a poster full of activities and pictures with accompanying text.

We spent the last two weeks of the year on that project. We liked doing it because we worked in a different way. It was more relaxing than normal classes but we learnt a lot of facts about Roald Dahl and some of his books.

   Ariadna, Ot and Iu
                        2 A and 2BNotícia completa

  El passat 20 de maig es va fer la segona edició de la Fira de Ciència al nostre Institut. La jornada va ser tot un èxit i es valora molt positivament la gran participació i motivació de tots els alumnes a l’hora d’implicar-se en els diferents projectes. El porxo del pati dels til·lers es va omplir de gent que es passejava i preguntava pels experiments de ciències, tecnologia i matemàtiques. En definitiva, va ser un gran dia on tothom va poder gaudir de l’atractiu misteriós i l’espectacle de la ciència, i que va culminar amb els experiments dels col·laboradors de Josep Duran, professor de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. Amb ells vàrem poder gaudir d’una ciència recreativa sota el lema "Reacciona... Explota!!!", i van fer sentir la química més propera als alumnes amb l’espectacularitat dels seus experiments.

  GRÀCIES A TOTS ELS PROFESSORS I A TOTS ELS ALUMNES PER LA SEVA APORTACIÓ!!!


El divendres 13 de maig es va celebrar a la Ciutadella de Roses el primer cros escolar organitzat pel departament d’Educació Física, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’activitats esportives. L’activitat va aplegar prop de 450 alumnes del nostre Centre, i van prendre-hi part 4 categories (1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, tant masculí com femení). 

 Pel que fa a la distància dels recorreguts, els de 1r i 2n d’ESO van recórrer un circuit d’aproximadament 1300 m, mentre que els de 3r i 4t d’ESO van realitzar-ne un de 1900 m.

 El Departament d’Educació Física volem agrair la col·laboració de la nostra AMPA per haver-nos donat la possibilitat d’obsequiar els tres millors participants de cada categoria, així com per haver facilitat les begudes a tots els participants. També volem agrair a l’Ajuntament de Roses l’haver-nos ofert l’espai i part del material necessari per al desenvolupament del cros. 

 Finalment, voldríem felicitar a tots els participants, sense els quals no s’hagués pogut realitzar aquest esdeveniment, així com als professors que van acompanyar els alumnes a la Ciutadella.

Us adjuntem la classificació dels 10 primers classificats de cada categoria en aquest fitxer.
El passat 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO, acompanyats de tres tutors i el cap d’estudis, van fer el viatge de fi de curs a la capital alemanya: Berlín.

Allà van visitar des de la porta de Brandeburg, el Reichstag, el Mur de Berlín, la Postdamer Platz, Check Point Charlie, el museu de Pèrgam, etc... fins el camp de concentració de Sachsenhausen, on van poder ser testimonis de les tragèdies de l’Holocaust. A més a més, van poder tastar els tradicionals bretzels i algun altre plat típic de la zona.

Durant l’estada van fer-se un bon fart de caminar mentre aprofitaven cada mil·lèsima de segon tot recorrent un munt de monuments, carrers i llocs emblemàtics. Molts es queixaven de la fred i de les llargues caminades, però al final del dia tot se sentien orgullosos i satisfets.

Aquí us adjuntem les fotos d’aquesta setmana berlinesa perquè veieu alguns del moments i records que ens emportarem d’aquest esgotador però inoblidable viatge de fi de curs.


  El nostre alumne de 2n de Batxillerat Pau Coll Turrà ha estat el guanyador de la desena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat, que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat «Asma i esport». 

  Els Premis Treball de Recerca es van lliurar el passat divendres 3 de juny en un acte acadèmic presidit per l’alcaldessa de Roses, Sra. Montse Mindan i la regidora d’Ensenyament de Roses, Sra. Anna Jorquera, acompanyades dels membres del jurat del concurs, el Sr. Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives, el Sr. Josep M. Barris, arxiver municipal, i el Sr. Pere Gifre, director de l'INS Alexandre Deulofeu de Figueres.

  En la convocatòria han participat els alumnes de 2n de batxillerat dels tres centres del municipi, d’entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L’altre nostre representant ha estat l’alumne Jan Ruiz Siñol, que va ser seleccionat pel seu treball «Els Plans de Protecció Civil. Una proposta per a Roses». 

  En el mateix acte de lliurament de premis hi van assistir també com a públic tots els alumnes de 1r de batxillerat dels tres centres de la població (instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes, i Centre Escolar Empordà), els quals hauran de desenvolupar el proper any el seu propi treball de recerca. 

MOLTES FELICITATS PER LA FEINA FETA!Pàgina 1 / 36 (1 - 10 de 359 Total) Pàgina següent Última pàgina