Institut Cap Norfeu

The end of second ESO year arrived. Homework and exams left behind.

From the English class we did a project about the writer Roald Dahl.

We worked in groups. We wrote and drew pictures  about his life. We started with an introduccion on Saint George’s Day. We read and dramatized the poem “The dentist and the crocodile”. If you want to watch the performance go to INS Cap Norfeu web page.

Then, each group chose a book, Charlie and the chocolate factory, Matilda, James and the giant peach, BFG, etc. We studied the characters and the plot and after that we prepared some activities. We already had information about two books because we had read  Matilda in first ESO  and  most of us had watched Charlie and the chocolate film.

Finally, we presented the final project on a poster full of activities and pictures with accompanying text.

We spent the last two weeks of the year on that project. We liked doing it because we worked in a different way. It was more relaxing than normal classes but we learnt a lot of facts about Roald Dahl and some of his books.

   Ariadna, Ot and Iu
                        2 A and 2BNotícia completa

  El passat 20 de maig es va fer la segona edició de la Fira de Ciència al nostre Institut. La jornada va ser tot un èxit i es valora molt positivament la gran participació i motivació de tots els alumnes a l’hora d’implicar-se en els diferents projectes. El porxo del pati dels til·lers es va omplir de gent que es passejava i preguntava pels experiments de ciències, tecnologia i matemàtiques. En definitiva, va ser un gran dia on tothom va poder gaudir de l’atractiu misteriós i l’espectacle de la ciència, i que va culminar amb els experiments dels col·laboradors de Josep Duran, professor de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. Amb ells vàrem poder gaudir d’una ciència recreativa sota el lema "Reacciona... Explota!!!", i van fer sentir la química més propera als alumnes amb l’espectacularitat dels seus experiments.

  GRÀCIES A TOTS ELS PROFESSORS I A TOTS ELS ALUMNES PER LA SEVA APORTACIÓ!!!


El divendres 13 de maig es va celebrar a la Ciutadella de Roses el primer cros escolar organitzat pel departament d’Educació Física, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’activitats esportives. L’activitat va aplegar prop de 450 alumnes del nostre Centre, i van prendre-hi part 4 categories (1r, 2n, 3r i 4t d’ESO, tant masculí com femení). 

 Pel que fa a la distància dels recorreguts, els de 1r i 2n d’ESO van recórrer un circuit d’aproximadament 1300 m, mentre que els de 3r i 4t d’ESO van realitzar-ne un de 1900 m.

 El Departament d’Educació Física volem agrair la col·laboració de la nostra AMPA per haver-nos donat la possibilitat d’obsequiar els tres millors participants de cada categoria, així com per haver facilitat les begudes a tots els participants. També volem agrair a l’Ajuntament de Roses l’haver-nos ofert l’espai i part del material necessari per al desenvolupament del cros. 

 Finalment, voldríem felicitar a tots els participants, sense els quals no s’hagués pogut realitzar aquest esdeveniment, així com als professors que van acompanyar els alumnes a la Ciutadella.

Us adjuntem la classificació dels 10 primers classificats de cada categoria en aquest fitxer.
El passat 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO, acompanyats de tres tutors i el cap d’estudis, van fer el viatge de fi de curs a la capital alemanya: Berlín.

Allà van visitar des de la porta de Brandeburg, el Reichstag, el Mur de Berlín, la Postdamer Platz, Check Point Charlie, el museu de Pèrgam, etc... fins el camp de concentració de Sachsenhausen, on van poder ser testimonis de les tragèdies de l’Holocaust. A més a més, van poder tastar els tradicionals bretzels i algun altre plat típic de la zona.

Durant l’estada van fer-se un bon fart de caminar mentre aprofitaven cada mil·lèsima de segon tot recorrent un munt de monuments, carrers i llocs emblemàtics. Molts es queixaven de la fred i de les llargues caminades, però al final del dia tot se sentien orgullosos i satisfets.

Aquí us adjuntem les fotos d’aquesta setmana berlinesa perquè veieu alguns del moments i records que ens emportarem d’aquest esgotador però inoblidable viatge de fi de curs.


  El nostre alumne de 2n de Batxillerat Pau Coll Turrà ha estat el guanyador de la desena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat, que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat «Asma i esport». 

  Els Premis Treball de Recerca es van lliurar el passat divendres 3 de juny en un acte acadèmic presidit per l’alcaldessa de Roses, Sra. Montse Mindan i la regidora d’Ensenyament de Roses, Sra. Anna Jorquera, acompanyades dels membres del jurat del concurs, el Sr. Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives, el Sr. Josep M. Barris, arxiver municipal, i el Sr. Pere Gifre, director de l'INS Alexandre Deulofeu de Figueres.

  En la convocatòria han participat els alumnes de 2n de batxillerat dels tres centres del municipi, d’entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L’altre nostre representant ha estat l’alumne Jan Ruiz Siñol, que va ser seleccionat pel seu treball «Els Plans de Protecció Civil. Una proposta per a Roses». 

  En el mateix acte de lliurament de premis hi van assistir també com a públic tots els alumnes de 1r de batxillerat dels tres centres de la població (instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes, i Centre Escolar Empordà), els quals hauran de desenvolupar el proper any el seu propi treball de recerca. 

MOLTES FELICITATS PER LA FEINA FETA!   Com ja és  habitual des de fa sis anys, s’han anat oferint diverses xerrades als nostres alumnes del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa per part de professionals del nostre Institut que, tot i no impartir classes a aquests alumnes, els podien complementar els continguts que han anat treballant al llarg del curs.   Així, per exemple, el 5 de maig la nostra administrativa Sra. Anna Hernández va fer una xerrada molt interessant a l’alumnat del CFGM de Gestió Administrativa sobre “La Gestió d’una oficina dins l’àmbit públic i l’àmbit privat”.  

  Per la seva banda, la professora Sra. Carme  Morales, com a coordinadora del Prevenció de Riscos Laborals del Centre, el 23 de maig va fer una explicació molt detallada de com s’elabora i com es posa en funcionament el pla d’evacuació de l’Institut.  

  Aquestes xerrades complementen d’una manera pràctica els continguts dels mòduls professionals de Comunicació empresarial i atenció al client i el de Formació i orientació laboral.El dimecres 11 de maig va tenir lloc l’acte de lliurament dels Premis de narrativa periodística (V edició Primària i II edició de Secundària), organitzats pel Setmanari de l'Alt Empordà i el Servei Educatiu de l'Alt Empordà. Entre els premiats figura el nostre alumne Jordi Abad, de 3r d’ESO, que va ser mereixedor del 1r accèssit pel seu text “La prohibició dels telèfons mòbils”.

Enhorabona!
   Aquest curs, els alumnes d'Economia d'Empresa de 2n de Batxillerat, Dani Coufal, Nil Díaz, Marc Jurado, Paula Llanet i Borja Tapia han participat a la fase local de l'Olimpíada d'Economia 2016 a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG.

  Celebrem que s’hi hagin presentat i felicitem la Paula Llanet per haver quedat en un meritós novè lloc, i a en Nil Díaz per haver quedat en tercera posició, fet que li permet participar a la fase nacional de l'Olimpiada Española de Economia,  que se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de juny a Valladolid.  Los alumnos de 2º de Bachillerato y los de 1º de Bachillerato de Literatura Castellana de modalidad pudieron disfrutar recientemente en el teatro municipal de Roses de la obra Ensayando tres sombreros de copa, ofrecida por la compañía Teatre de Ponent. Esta versión se basó en la obra cómica Tres sombreros de copa, de Miguel Mihura, lectura prescriptiva para las PAU 2016.

  Dionisio, un joven de clase media y predestinado a vivir en la monotonía y en la convención, pasa la noche antes de su boda con Margarita, una muchacha burguesa y ejemplar, en un hotel de provincias. Durante esa noche, conoce el mundo de la farándula y del Music hall de la mano de Paula, una actriz de la compañía de Buby Barton y que le hace temblar los esquemas a todos los niveles, incluso los amorosos.

  Así, vemos un choque entre un mundo encorsetado por la convención y otro donde predomina la libertad, la ruptura con lo establecido y la bohemia. Todo ello bañado con una capa de humor absurdo, ridículo y grotesco y otra cargada de insatisfacción y amargura debido a la frustración del ser humano de alcanzar la felicidad completa. De un humor amargo, en definitiva.

  Al final de la obra, los asistentes, los artistas y el director tuvieron la oportunidad de entablar un ameno y enriquecedor debate sobre dicha obra.  El dissabte 28 de maig el nostre Institut va ser present al VIII Fòrum de Treballs de Recerca que es va dur a terme a l'Institut El Pedró de l'Escala. Els alumnes que ens van representar van ser la Paula Llanet, amb el seu treball "La responsabilitat social corporativa", que va finalitzar la seva exposició amb un excel·lent reportatge sobre la seva estada a l’empresa La Fageda, i l'Alejandro Sánchez,  amb el treball “L'homofòbia: impacte de la meva pròpia campanya institucional en el públic jove", presentació que va finalitzar amb el vídeo resultant d’aquesta interessant campanya institucional creada per ell mateix.

 Moltes gràcies a tots dos!!! Pàgina 1 / 36 (1 - 10 de 354 Total) Pàgina següent Última pàgina