Institut Cap NorfeuEl passat dilluns els alumnes de 2n de Batxillerat van rebre la visita del Sr. Francesc Pi de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona). És la primera xerrada dins del programa d'orientació universitària a 2n de Batxillerat. El Sr. PI va explicar als nostres alumnes els Graus que ofereix la UAB i com s'organitza el seu campus universitari, així com les notes de tall aproximades de cada especialitat. Agraïm molt al Sr. PI la seva visita i els seus consells a l'hora de fer una bona tria de futur.
Un any més, els nostres alumnes de 2n de Batxillerat han participat a les Jornades de Portes Obertes de la Universitat de Girona. Aquesta visita va esdevenir una ocasió única per conèixer de primera mà els Graus que ofereix la UDG, els campus, així com els centres. Els alumnes van rebre il·lusionats les informacions sobre els seus futurs estudis i van poder gaudir per un dia del que serà la seva vida universitària ben aviat.
El passat dimecres 7 de febrer, el professor del Departament de Francès de l'INS CAP NORFEU, Jeroni Macau, va assistir com a representant del centre, a l'acte de lliurament dels diplomes DELF SCOLAIRE 2016-2017. L'acte que va tenir lloc a l'Espai la Pineda de Sant Gregori va reunir a més de 350 persones entre alumnes, professors i familiars. Agraïments a tots aquells alumnes, ex-alumnes i familiars que ens van acompanyar.

El dia 5 de febrer els alumnes de CFGM de Gestió Administrativa i els de 4t d’ESO d’Economia van visitar l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines a Sarrià de Ter.  Els estudiants van rebre una xerrada de formació d’economia cooperativa, social i solidària. La Maite i la Núria ens van fer arribar els principis i valors que caracteritzen l’economia social de manera molt didàctica i amena.
Tot seguit havíem de visitar la Cooperativa Bosquerols de gestió forestal a Riudellots de la Creu, però degut al mal temps va ser el cooperativista qui ens va visitar a l’Ateneu. En Marc ens va explicar la seva experiència dins del món de les cooperatives. Va ser una sortida molt profitosa on els alumnes es van mostrar molt participatius.
Fa uns dies que l’Aroa Rodríguez, l’Èlia Expòsito i la Núria Gómez, alumnes de 1r d’ESO del nostre institut van lliurar a la Fundació «Roses contra el càncer» els diners que van poder recollir, per iniciativa pròpia, venent petits objectes fets a mà per elles mateixes.

Segons expliquen les protagonistes, quan feien 6è de Primària a l’ESC Narcís Monturiol, van trobar que tenien una inquietut comuna pel que fa a aquesta malaltia. Aleshores van decidir que la manera com elles podrien ajudar era recaptant diners per ajudar a les persones que treballaven per ajudar als malalts. I van començar a elaborar braçalets i llaços per vendre entre els seus familiars, amics, veïns i tothom que hi volgués col·laborar, amb l’objectiu, des del primer moment, de fer una donació a la Fundació Roses contra el càncer.

Tota la comunitat educativa de l’INS Cap Norfeu felicitem aquestes joves alumnes per la seva iniciativa i agraïm el seu exemple. Enhorabona!

Enguany la Marató de TV3 estava dedicada a les Malalties Infeccioses. Com cada any l’Institut Cap Norfeu s’ha sumat aquesta iniciativa solidària. Totes les activitats que es van dur a terme el dia 22 de desembre servien per recaptar diners per a la Marató.

La recaptació global d’aquestes activitats ha estat de 377 euros que aniran a parar íntegrament als fons per a la investigació de les malalties infeccioses.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració en aquesta causa.


Tal com vàrem acordar en la reunió general de mares i pares de 1r d ’ESO de principi de curs, ens plau convocar-los a la reunió informativa que tindrà lloc a la Mediateca del nostre Centre el proper DIMARTS, 23 D GENER A LES 19:00h.

Podrem debatre aspectes diversos que incideixen en l’educació del seu fill (valoració del 1r trimestre, funcionament del curs, activitats previstes...) i constatar si s’han acomplert les expectatives que tenien quan varen inscriure el seu fill/a al nostre Institut. El nostre objectiu és continuar millorant tot seguint una línia de treball conjunta. Atesa la importància dels temes que s’hi tractaran, esperem la seva assistència.

Resultado de imagen de REUNIÓ DE PARES
 El passat 11 de gener va tenir lloc al gimnàs de l’Institut una xerrada sobre el Quebec a càrrec de Noémie Joyal, que va accedir, per segon any consecutiu, a ensenyar-nos els grans trets culturals, històrics i lingüístics d’aquesta bonica província francòfona del Canadà. Atesa la gran quantitat d’alumnes de l’institut que estudien el francès com a primera o segona llengua estrangera, l’activitat, que portava per títol “Connais-tu le Québec?”, es va desenvolupar en dues sessions i hi van assistir tant els alumnes d’ESO com de Batxillerat. 
La Noémie els va explicar, d’una manera molt amena i entenedora, les particularitats de la única província del Canadà reconeguda com a nació i on l’idioma oficial és el francès. En concret, van aprendre una mica més sobre la història d’aquesta antiga colònia francesa i sobre aspectes generals de la cultura quebequesa i del joual, la parla popular quebequesa constituïda per un francès fortament influït per l’anglès. Els alumnes van poder practicar les diferències que hi ha entre el francès de França i el del Quebec pel que fa a la pronúncia de certes grafies i molts van coincidir a considerar molt enriquidor el fet d’aprendre una altra realitat cultural. Els alumnes de la matèria optativa de Voluntariat i Emprenedoria Social de 3r d’ESO continuen amb la seva tasca d’ajuda als projectes socials del nostre municipi. Després d’acabar l’any contribuint a la campanya de recollida de joguines de Nadal per part de la Creu Roja local, han començat el 2018 amb un gran repte: ajudar en el desenvolupament de la Jornada de natació per a persones adultes amb discapacitat psíquica organitzada per la Piscina Municipal de Roses.


Tot i el gran interès mostrat per molts alumnes de l’optativa, només quatre d’ells van poder exercir com a voluntaris i participar de l’experiència. El passat dijous 11 de gener, la Isabel Soriano, en Víctor Jurado, la Ruth Deusedas i l’Àlex Blanes van formar part de l’equip de voluntaris que van recolzar als més de 180 participants en les curses i proves adaptades de natació. La seva feina va consistir, principalment, en ajudar a l’autonomia personal dels esportistes: entrar i sortir de l’aigua, posar-se les xancletes, recollir la pròpia tovallola i orientar-se per la instal·lació.

En paraules dels nostres voluntaris, ha estat una experiència molt bonica i satisfactòria perquè ajudar a persones discapacitades és molt gratificant, sobretot en veure la seva felicitat i alegria. Sense cap mena de dubte, tots ells ens recomanen fer de voluntaris amb persones amb discapacitat, ja que et pot arribar a canviar la vida.El passat dijous 24 de novembre es va organitzar la  tradicional Quina de Nadal de  l’ Institut Cap Norfeu. Es celebrava amb la finalitat de recaptar fons pro viatge de fi d’etapa dels alumnes de 4t Eso. 
La participació de les famílies fou molt important i tots plegats vam pasar una bona estona. Des d’aquestes pàgines volem agrair l’esforç, la implicació i la generositat dels professors participants , els  alumnes, l’ AMPA i els  comerços de Roses que han col·laborat amb aquesta iniciativa.

Pàgina 1 / 47 (1 - 10 de 469 Total) Pàgina següent Última pàgina