Institut Cap Norfeu


Suport al vídeo dels alumnes d'anglès de 1r de batxillerat

El Departament d' Anglès ha participat en un concurs amb els alumnes del grup de 1r Batxillerat B. Els alumnes han enregistrat un vídeo i ara s'obre el període de votacions a veure si aconseguim el premi (un cap de setmana a Londres). Feu una ullada al vídeo que ens ha quedat molt xulo i si ens podeu fer el favor de votar us ho agrairem. 


El sistema de votacions funciona de la següent manera:

1- Entreu a aquest link
2- Mireu-vos el vídeo (són només uns 6 minuts i és molt entretingut!)...us podeu saltar aquest pas si teniu molta pressa
3- Poseu el vostre mail i voteu
4- Us faran una pregunta per saber que sou humans i no robots...
5- Us enviaran un mail de confirmació a la vostra adreça electrònica. Obriu el correu i feu un click a l'enllaç.


Moltes gràcies!


  El dijous 19 de maig una molt nombrosa representació dels nostres alumnes de 4t d’ESO varen realitzar una interessant sortida que els va permetre complementar el que havien après a les assignatures de Socials, Llengua Castellana i Llengua Catalana sobre la Guerra Civil espanyola, l’exili posterior i el nazisme. Tot primer varen visitar l’impressionant monument que hi ha a Portbou dedicat al filòsof Walter Benjamin. Aquest il·lustre pensador alemany d’origen jueu va morir el 26 de setembre de 1940 a la vila fronterera en estranyes circumstàncies en ser perseguit pels nazis. 

  Posteriorment, el grup d’estudiants i professors es va dirigir a Cotlliure, una bonica població costanera de la Catalunya Nord. L’activitat principal va ser retre un sincer homenatge al poeta sevillà Antonio Machado, mort el 22 de febrer del 1939 i enterrat al cementiri d’aquesta localitat on s’hi va exiliar després de la derrota de l'exèrcit republicà a la Guerra Civil. Davant la seva tomba, alumnes i professors varen cantar amb molt de sentiment la cançó que Joan Manuel Serrat va compondre en homenatge al gran poeta andalús i en què s’hi inclouen versos del poema XXIX contingut al seu llibre Proverbios y cantares. Podeu veure’n el vídeo aquí.

  La jornada va finalitzar a la Jonquera, on varen visitar el Museu de l’Exili i varen poder prendre consciència del patiment de milers de ciutadans de l’estat espanyol que fugien Pirineus enllà de la dictadura franquista.  El 12 de maig els alumnes de 1r de CFGM de Gestió Administrativa van participar en una jornada d'emprenedoria amb d’altres instituts gironins. Aquesta jornada va tenir per objectiu reforçar els aspectes clau del projecte treballats al llarg del curs, en especial aspectes relacionats amb la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre, així com aspectes organitzatius de finances, màrqueting, organigrames de funcionament, etc. En definitiva, va servir per reforçar els valors del cooperativisme. 

  La jornada, realitzada a l’Auditori Josep Irla de Girona, va ser inaugurada pel director dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament, Sr. Josep Polanco.

  Seguidament, Marc Roselló i Anna Pons, en representació de la cooperativa gironina SOM ENERGIA, van explicar les claus del seu projecte.

  Per finalitzar la jornada, va tenir lloc el Mercat de les Cooperatives a l’esplanada de l’avinguda Pompeu Fabra, davant de l'auditori. Cal destacar que la cooperativa del nostre institut, Capscoop, va vendre pràcticament tots els productes que va presentar.El passat dijous 28 d’abril de 2016 el Sr. Lluís Batlle, Director de recursos humans de l’empresa Calsina Carré, es va desplaçar al nostre Institut per oferir-nos una xerrada sobre les novetats sobre els contractes laborals. Hi van assistir els alumnes de 1r de Batxillerat així com els alumnes de 1r i de 2n del CFGM de Gestió Administrativa. De la mà d’una persona coneixedora dels recursos humans vàrem poder aprendre les diferents modalitats de contractes laborals, així com escoltar els consells que ens anava donant. Amb unes imatges molt curioses i impactants va aconseguir captar l’atenció dels estudiants i fer-los pensar i plantejar com s’havien de vestir per anar a una entrevista, com havien d’actuar, què no havien de dir, etc. Durant les dues hores els estudiants van poder escoltar el ponent, així com fer les preguntes que van anar sorgint al llarg de la xerrada.
  Com cada any, el passat dimecres 13 d'abril una representació del nostre departament d’Administratiu va ser present a l’estand d’Administració de l’ExpoJove Girona per donar una informació completa de l’oferta formativa i ocupacional. En aquesta ocasió, varen rebre la visita de la Coordinadora d’FP a Girona, Sra. Sara Oliveras, del Director Territorial d'Ensenyament a Girona, Sr. Josep Polanco, de la Consellera d’Ensenyament, Sra. Meritxell Ruiz, així com d’una molt nombrosa quantitat d’estudiants que volien rebre informació de primera mà.

    Cal recordar que l’ExpoJove és el saló de formació de referència de les comarques gironines, i s’adreça a tots els joves estudiants d’ESO, de Cicles Formatius o de Batxillerat que vulguin conèixer quines són les opcions que tenen per continuar els seus estudis. Tot i això, l’ExpoJove també es dirigeix als pares i mares, al professorat, als educadors i orientadors que desitgin saber  l’oferta formativa i ocupacional actual. Així mateix, els treballadors, les persones en situació d’atur, els emprenedors i totes aquelles persones que vulguin ampliar o reprendre els seus estudis també hi trobaran el que busquen.


 El proper dimecres 18 de maig, celebrarem una reunió amb els alumnes de QUART d'ESO i els seus pares per tal d'informar-los sobre els itineraris de batxillerat que ofereix el nostre institut i l'oferta de cicles formatius.

També, els alumnes externs, juntament amb els seus pares, que desitgin incorporar-se al nostre institut el proper curs acadèmic per a cursar estudis de batxillerat o cicles, estan convidats a assistir a la reunió.

Us recordem l'horari de les sessions informatives:

Informació sobre Batxillerat: 19:00h.

Informació sobre Cicles Formatius: 20:00h

Durant les sessions també s'informarà sobre el procediment de preinscripció (lliurament de sol·licituds, puntuació, places, etc.)

Us esperem ! 
  Aquest curs, els alumnes del Cicle Formatiu d’Administració, de 3r ESO que cursen l’Optativa d’Emprenedoria i de 2n de Batxillerat que fan l’Estada a l’empresa han participat a la 8a edició del concurs Premis Emprenedors de l'Alt Empordà. Era la primera vegada que hi podien participar els instituts en la categoria "Premi a la millor idea de negoci", en què es valorava la idea més creativa i innovadora.
  Pel que fa als estudiants d'ESO, s’hi van presentar la Sara Ala, la Ferdaws Khatira, la Salma Ben Amar i l'Adrià Soler amb el projecte "Els megaauriculars", que va quedar finalista en la seva categoria.
  A la categoria de Batxillerat, s’hi van presentar Nil Díaz, Dani Coufal, Sergi Lagresa i Airald Molas amb "ISTRAP: Charge your life".  
  Finalment, de Cicles Formatius s’hi van presentar la Soumaya Afia, la Soukaina Ala, la Ibtisam Harmach i l’Amina Agharbi amb el projecte “Barret vigilant".
  El projecte “ISTRAP: Charge your life”, que parteix de la idea d’una polsera capaç d’obtenir energia, tant cinètica com solar, per després emmagatzemar-la en una bateria i recarregar diversos aparells electrònics, va quedar finalista a la primera fase i el 15 d'abril va ser el projecte guanyador.  

Enhorabona als tres grups participants per l’alt nivell dels seus treballs!


A les 11 del matí del proper divendres 20 de maig, el nostre grup de teatre, Els Tea 3, format íntegrament per alumnes de 3r d’ESO, representarà l’obra A veure si serà veritat? a la XXIII Mostra de Teatre d'instituts de les comarques gironines.

Dirigits per la Rosa Cruzado, en Fèlix Llorens, la Júlia Blanch, la Yasmin el Khoulfi, l’Érika Niño, la Marina Sala, la Julia Salas Roero, l’Iker Martínez, la Khadia Mbaye, la Mili Ekizalde i la Judith Villatoro portaran a escena una història protagonitzada per la Xènia i la seva mare. Tot comença quan discuteixen per l’hora d’anar a dormir. Però... què ha passat aquí? Un munt de coses increïbles comencen a succeir davant dels ulls de la Xènia, mentre es planteja si potser està perdent el cap... A veure si serà veritat?

Des d’aquí els volem felicitar per la feina feta fins ara, i els desitgem molt èxit en les seves representacions!El passat dijous 14 d'abril es va fer una taula rodona al vestíbul del Teatre Municipal de Roses amb l’objectiu de donar a conèixer el nou cicle formatiu d’Administració i finances en modalitat dual que oferirem a partir del proper curs des del Cap Norfeu.
L’acte el varen obrir el Director Territorial d’Ensenyament a Girona, Sr. Josep Polanco, el Vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Sr. Jaume Fàbrega i el Director de l’INS Cap Norfeu, Sr. Agustí Brunyol.

r
Notícia completa
El centre docent, en el nostre cas concret l’ Institut, és el millor lloc per adquirir coneixements i habilitats perdurables. La base de la tasca educativa és: FORMAR CIUTADANS PREPARATS EN COMPETÈNCIES BÀSIQUES ÚTILS APLICABLES A LA VIDA DIÀRIA. Conèixer les tècniques de Suport Vital Bàsic significa conèixer com salvar vides, aprendre és fàcil i només comporta unes poques hores lectives anuals. Davant aquesta realitat i davant els següents fets que s’han demostrat, es pot concloure que la inclusió del SV (Suport Vital) a l’escola pot preparar la ciutadania per atendre a l’ACR (Aturada Cardiorespiratòria). Per tant la formació sistemàtica en SV als centres educatius pot contribuir a augmentar la supervivència de les aturades cardíaques de la nostra comunitat. Aquest curs hem fet la introducció a la formació en SV en el nostre centre amb els alumnes de primer de Bat, aquí teniu un vídeo demostratiu del que hem estat fent:

  Com cada any, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu varen ser acollits, durant tres dies, pels de l’INS Hug Roger III de Sort, capital del Pallars Sobirà. Aquesta trobada va tenir lloc els dies 6, 7 i 8 d’abril.
  El dimecres  6 els alumnes de Sort van rebre els de Roses al Riuet, on  van fer un dinar a base d’entrepans. Va ser així com es va iniciar el primer contacte entre els components dels diferents instituts. A la tarda varen ser rebuts per les autoritats municipals i després van visitar la formatgeria “Tros de Sort” on van poder fer un tast de formatges després d’escoltar l’explicació del seu procés d’elaboració.
  El matí del dia 7, els alumnes dels dos centres van gaudir de la pràctica de diferents activitats esportives com van ser el kayak, el senderisme i el passeig a cavall. Es van fer tres grups que realitzaven els esports de manera rotativa. La tarda la van tenir lliure i molts van aprofitar per passejar pel poble i gaudir de les seves privilegiades vistes.
  El divendres 8,  tant els alumnes de Sort  com els de Roses es van retrobar a les instal·lacions de l’INS Hug Roger III per esmorzar i després varen gaudir d’una activitat esportiva molt popular a les comarques de muntanya: el ràfting. La visita va finalitzar amb un dinar de comiat i amb la promesa que els de Sort retornaran la visita el proper mes d’octubre. 


Pàgina 1 / 35 (1 - 10 de 342 Total) Pàgina següent Última pàgina