Institut Cap Norfeu


JORNADA DE PORTES OBERTES (Preinscripcio 17/18)
  Les famílies dels alumnes que actualment cursen sisè de Primària heu de realitzar la preinscripció del vostre fill/a per tal d'incorporar-se a l'Institut el proper curs 2017/18. El període de presentació de les sol·licituds serà entre el 23 de març i el 4 d'abril de 2017.

  Així doncs, durant aquests propers dies les famílies hauran de prendre una decisió important: escollir l'Institut que millor s'ajusti a les vostres expectatives. En aquest sentit, us convidem a assistir a la Sessió Informativa i posterior visita a les nostres instal·lacions que hem organitzat per al proper DIMECRES, 22 DE MARÇ a les 19:00h.

  Durant la Sessió Informativa presentarem les característiques més rellevants del nostre Institut, especialment pel que fa al Projecte Educatiu. Seguidament, està prevista una visita guiada per les dependències del Centre. Paral·lelament, donarem assessorament sobre la gestió administrativa que les famílies heu de fer per tal de tramitar la preinscripció i procurarem resoldre tots els dubtes que tinguin sobre el procediment establert per l'Administració ( puntuació, calendari, assignació de Centre, matrícula...).

Aquí teniu dos vídeos on els exalumnes del Cap Norfeu recorden el anys que van passar al que, per descomptat, també és ­-i sempre será- el seu institut. Visca el Cap Norfeu!

  El dijous 9 de març, dins el marc del 9è Cicle de Xerrades per a les Famílies, es va oferir a la nostra Mediateca la segona i última de les xerrades d’aquest cicle. Un nombrós grup de pares i mares va tenir el plaer d’escoltar i aprendre com es pot prevenir l’addició a les pantalles, un problema que cada cop es fa més evident a la nostra societat i que afecta substancialment als nostres adolescents. La Sra. Soms, Psicòloga Clínica de l’Hospital Santa Caterina de Salt, va donar consells i recomanacions als pares i professors assistents per fer un bon ús de la televisió, el mòbil i els videojocs, així com de les xarxes socials. 

  Agraïm molt la participació de la Sra. Soms i dels pares i professors del nostre centre per haver fet possible el poder compartir i resoldre dubtes respecte a les tecnoaddicions, i us compartim el Decàleg de bones pràctiques així com la guia Prevenció de l’addicció a les pantalles que es va repartir a la xerrada. 

  Els dies 8, 9 i 10 de març, els alumnes de 3r d’ESO van fer una estada a Andorra la Vella gaudint d’uns magnífics dies d’esquí a l’Estació d’Arinsal. Tots ells van aprofitar els cursos d’esquí i esperem que aquest aprenentatge els hagi fet gaudir d’aquest esport en companyia de les seves tutores i els seus companys.
  La sortida no només va ser esportiva, sinó que els alumnes també van poder gaudir de les instal·lacions del centre termal Caldea, així com dels paisatges andorrans.
 Les tutores de 3r d’ESO volen aprofitar aquesta pàgina web per felicitar tots els alumnes per la seva participació i la bona convivència d’aquests dies, que quedaran en el record per sempre.

El Pla Educatiu d’Entorn és un instrument del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que té com a finalitat donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels municipis. Funciona com una proposta de cooperació entre el propi Departament, el consistori i les entitats municipals, i té per objectiu aconseguir I'èxit educatiu de tot I'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant I'equitat, I'educació intercultural, el foment de la convivència i I'ús de la lIengua catalana.

Les primeres accions aprovades, que es desenvoluparan al llarg del darrer trimestre del present curs escolar, consistiran en l’organització dels tallers d’estudi assistit per a l’alumnat de secundària -els quals complementaran els tallers que ja ofereix l’Ajuntament als alumnes de primària-, la creació d’una activitat de suport acadèmic durant l’estiu per a l’alumnat de 4t d’ESO que no hagi obtingut el graduat en la convocatòria del mes de juny, la posada en marxa d’un taller de teatre a l’Institut Cap Norfeu, i la inclusió de la Cantarella organitzada per les mestres de música del municipi dins el Pla Educatiu d’Entorn. 

Més informació a la web de l'Ajuntament de Roses. ENLLAÇ
  El passat dilluns 6 de març, els alumnes de 1r de Batxillerat van poder gaudir d’una xerrada dirigida per la Psicòloga Clínica Susanna Masnou, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A la xerrada, els nostres alumnes van poder escoltar les experiències de persones que pateixen una malaltia mental, van aprendre com lluitar contra els estigmes que comporten alguns diagnòstics pel que fa a aquestes malalties i van aprendre com poder fer una bona prevenció. 

  Des del nostre Institut volem donar les gràcies als ponents per haver compartit les seves experiències amb nosaltres!
  El dijous 2 de març, els alumnes de Francès de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat van assistir a la Sala La Cate de Figueres a veure la representació de l’obra Le malade imaginaire del comediant i dramaturg francès Molière. L’obra, que va anar a càrrec de la companyia Eina d’Escola, va ser una adaptació teatral íntegra en llengua francesa d’aquesta obra amb una posada en escena molt dinàmica.

  Com ja és habitual a totes les representacions teatrals a què hem assistit, al final de l’obra els alumnes presents a la sala van poder realitzar preguntes als actors. D’aquesta manera, van poder conèixer com intèrprets de diferents nacionalitats han pogut treballar junts per interpretar, amb un francès impecable i de manera captivadora, aquesta adaptació d’una de les comèdies més famoses de Molière.
  El passat dijous 2 de març els alumnes del CFGS d’Administració i Finances, de 2n del CFGM de Gestió Administrativa i de 2n de Batxillerat d’Economia  van anar a Barcelona a visitar La Borsa i la fàbrica que DANONE té a Parets del Vallès.

  A l’edifici de La Borsa, el responsable d’estudis els va explicar el funcionament del mercat de valors, tant a nivell estatal, com a nivell mundial. Col·locats en un semicercle, els alumnes anaven escoltant les informacions sobre els diferents índexs borsaris, alhora que observaven la multitud de pantalles i el ball de xifres amb colors verd, vermell i groc. 

  Després de la interessant xerrada, van dirigir-se a la fàbrica DANONE, a Parets del Vallès. Un parell de responsables de l’empresa els van rebre i els van conduir a una sala, decorada com si fos una granja, on els van passar un vídeo explicatiu del naixement de l’organització i la seva història. Poc després, van poder tastar un parell de iogurts de l’empresa a una sala- menjador. Per finalitzar la jornada, van visitar una part de la fàbrica, on van poder visualitzar un altre vídeo amb la fabricació del producte. 

  Certament, va ser un dia ben intens però molt profitós. 
   El projecte “Internet Segura de tu a tu” té com a objectiu principal la conscienciació dels problemes i riscos que pot generar la Xarxa, així com crear hàbits saludables en la utilització d’Internet i les xarxes socials.

  En el nostre cas, joves de Batxillerat reben una formació per part de membres del Cos de Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i les Xarxes Socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys més joves de 1r d’ESO. A més, aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes de l’Institut durant el curs escolar, alhora que també són els Mediadors del Centre. Aquí podeu llegir més en relació a aquest projecte.


Els alumnes de 1r de Batxillerat han estat treballant durant el primer trimestre alguns elements de Gimnàstica Esportiva. En el nostre canal de YouTube en podeu veure el resultat.  El passat dijous 2 de març l'Institut Cap Norfeu va oferir la primera de les dues xerrades adreçades a pares i mares dins el 9è cicle de conferències adreçades a les famílies.

  La Dra. Carme Timoneda, Neuropsicòloga i membre de la Fundació Carme Vidal de Girona, va explicar als assistents, d’una forma molt clara i didàctica, els principals trets que caracteritzen el funcionament del cervell humà en general i el dels adolescents en particular. La conferència va ajudar a entendre  el perquè d’algunes de les reaccions dels nostres fills i filles, i va donar algunes pautes per poder gestionar millor els moments de conflicte. Podeu visualitzar la presentació en aquest enllaç.
  La segona xerrada d’aquest cicle tindrà lloc el proper dijous 9 de març. Porta per títol Quan les pantalles afecten la vida quotidiana dels nostres adolescents, i l’oferirà Mercè Soms, Psicòloga clínica de l’Hospital Santa Caterina de Girona. 

    Esperem la vostra assistència!

Pàgina 1 / 40 (1 - 10 de 399 Total) Pàgina següent Última pàgina