Institut Cap NorfeuEl Pla d’Acció Internet Segura per a la protecció del menor, es va engegar ja el 2008 per part de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra amb la finalitat de promoure i col·laborar en la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents, i des de llavors ja s'ha anat aplicant al nostre institut amb xerrades tant per a l'alumnat com per a les famílies.

No obstant això, Internet i les Xarxes Socials evolucionen a un ritme de vertigen i la PG-ME sempre intenta buscar noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves. En aquesta línia, i seguint les últimes tendències europees, s’ha posat en marxa un projecte en el que els propis alumnes adquireixen un major protagonisme en el moment de transmetre el nostre missatge. Moltes vegades el missatge arriba de manera més eficaç i eficient quan l’emissor és un propi company i el receptor se sent més confiat a l’hora de posar en coneixement algun problema que pugui tenir relacionat amb la Xarxa.

El projecte, sota el nom “Internet Segura de tu a tu”, té com a objectiu principal la conscienciació dels problemes i riscos que pot generar la Xarxa i crear hàbits saludables en la utilització d’Internet i les xarxes socials. La idea principal és que joves de 1r de Batxillerat (extrets de la bossa de mediadors del centre), durant aquest 1r trimestre, rebran una formació per part de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i les Xarxes Socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys més joves de 1r d’ESO. A més, aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar.Ahir, 20 d'octubre, a les 9h30 del matí, va tenir lloc el simulacre d'evacuació que va agafar per sorpresa tothom. Seguint les instruccions que havia rebut el claustre a principi de curs per part de la coordinadora de riscos, Carme Morales, l'evacuació es va produir amb total normalitat. En 2 minuts i 41 segons tot l'alumnat, professorat i personal de serveis de l'institut ja era a la pista poliesportiva, punt de trobada en aquests casos. Tot seguit es va donar per finalitzat el simulacre i tothom va tornar a l'aula. 

Més fotos
El passat 8 d'octubre els alumnes de 2n d'ESO van anar a Sant Pere de Rodes, una de les sortides programades dins del Pla d'acció tutorial 2014-15. Van sortir a les 8h en direcció a Mas Ventós on van fer les fotos de grup que podeu veure en aquest enllaç. Tot seguit van començar una excursió fins a Santa Helena on el professor Joan Graboleda va fer unes quantes explicacions sobre l'entorn. Després d'esmorzar van dedicar una estona a dibuixar pel concurs organitzat des de l'assignatura de Visual i plàstica i... cap a visitar el monestir!!! El matí i la sortida va finalitzar amb lleure i esport per gentilesa de l'Ajuntament de Vilajuïga que ens van permetre gaudir de les seves instal·lacions esportives.  Divendres deu d'octubre, vuitanta-sis alumnes, sis professors, un cim per coronar (el pic de l'àliga) cinc-cents metres de desnivell, nou quilòmetres de recorregut i cinc hores per endavant. Aquest és el repte que teníem els participants de l' Institut Cap Norfeu de Roses. Mirant les fotografies adjuntes es pot veure  que ho vam aconseguir, i amb nota alta! Repte assolit. Felicitats a tots.El nostre alumnat de 1r d'ESO va poder gaudir d'un dia esplèndid a la caminada que van dur a terme el passat 2 d'octubre des d'Espolla fins a arribar al dolmen i al menhir que hi ha al municipi. Després van tornar al poble on van fer una gimcana per a conèixer els llocs més emblemàtics d'Espolla. Esport, natura i diversió per un dia magnífic en que els diferents grups de 1r es van barrejar per a les activitats i així es van anar coneixent millor.

Més fotos


Dilluns 15 de setembre.

- Tots els alumnes d'ESO, BTX i CFGM1r iniciaran el curs seguint l'horari següent:

8:00h - 12:30h.

- Els alumnes de CFGM 2n iniciaran el curs a les 9:00h

ATENCIÓ: Els alumnes de CFGS iniciaran les classes el proper divendres 19 de setembre a les 14:45h 
El dies 16, 17 i 18 de juny els alumnes de 2n d’eso van anar a la casa de colònies Illes Medes a l’Estartit.
Van ser tres dies de convivència amb l’objectiu d’aconseguir conèixer el nostre entorn més proper.
L’empresa Medaqua va ser l’organitzadora de les activitats. Tot i les inclemències metereològiques, els alumnes van poder gaudir d’activitats i esports aquàtics com el caiac de mar (caiacs de dues places) , snorkeling (nedar i submergir-se amb tub i ulleres de busseig), vela (navegar amb la nova embarcació Fillao de 9m d’eslora) i Aventura Robinson (sortida amb vaixell fins a una cala “perduda” dels Penya-segats del Montgrí).Com estem fent els darrers cursos, el Cap Norfeu ha premiat aquells alumnes que han destacat en diferents àmbits, ja sigui per tenir els millors expedients d'ESO (Arnau Pagès, Paula Llanet, Juanjo Murga i Marc Ayter), o de Batxillerat (Anicet Tibau), com per haver guanyat meritosos premis a nivell provincial o, fins i tot de Catalunya (Marisa Cid i Pau Coll). 
Per aquest motiu se'ls va convocar el passat dimecres 25 de juny a la biblioteca del centre on es trobava tot el claustre de professors i, sota un bany d'aplaudiments, van rebre un diploma acreditatiu i uns presents de la mà del Director, Agustí Brunyol, que els va desitjar més èxits pel futur.

Deixem la pluja de Roses enrere i ens n'anem a Banyoles on ens espera molt bon dia i una colla de monitors molt entusiastes, nosaltres encara estem mig adormits i en Pepet ens rep amb molta energia. La casa té pista de futbol, bàsquet, piscina... i molt aviat tenim una part del grup engrescat amb la pilota i una altra part canviant-se com pot perquè encara no tenim habitacions, però res impedeix posar-se en remull a la piscina!

A la tarda comencem les excursions per conèixer l'entorn, l'estany que és el principal signe d'identitat de la ciutat, l'estanyol i les místiques estunes. Semblaria que tothom ha d'estar molt cansat, però encara hem reservat energia pel joc de nit....i quan, finalment es fa fosc i està a punt de començar..., BRUUUUMMMMM!!!! Llamps, trons i un bon xàfec! Canvi de plans doncs, fem una guerra de cançons que, és clar, no ajuda a parar la tempesta... Quan els professors diuen que és hora d'anar a dormir, evidentment tothom hi està d'acord..., aquesta part no cal explicar-la!

L'endemà, morts de son, continuem coneguent l'entorn del poble, gaudint de la piscina, de l'Olimpíada que organitzen els monitors... Avui sí que sembla que hem d'estar tots cansats! Però no és així, queda molta guerra, molta il·lusió i moltes ganes d'empolainar-nos i saltar a la pista de ball, la nit més esperada per una part del grup, la nit estrella, la nit de la discoteca.
I quan els professors diuen que és hora d'anar a dormir, aquesta vegada ja no queden ni forces per contestar!

El passat 19 de juny una representació dels alumnes i professors de CONV-4 van presentar el Projecte "Aprenents" dins del Mercat d'Entitats i Projectes Educatius organitzat per la Fundació Espavila, dins el marc de les 3es. Beques "Educar fomentant l'esforç". 
L'exposició va tenir lloc al Palau Robert  de la Generalitat, a Barcelona i cal felicitar els alumnes Javi Santos, Diosbel Salas i Rachid Ben Abdeljalil i  les professores: Anna González i Sònia León pel fet de portar, més enllà de les portes del nostre institut, les bones iniciatives pedagògiques, i per l'interès que va despertar el Projecte en la resta de visitants.

Pàgina 1 / 21 (1 - 10 de 207 Total) Pàgina següent Última pàgina