Institut Cap Norfeu
  Els informem que el proper DIMARTS 16 DE FEBRER tindrà lloc, a la Mediateca del Centre, a partir de les 19:15 en primera convocatòria i de les 19:30 en segona convocatòria l’assemblea anual ordinària de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA). Per veure l’ordre del dia entreu aquí. El divendres 29 de gener els alumnes de Cicles Formatius de Gestió Administrativa i d’Administració i Finances, i els de 2n de Batxillerat que cursen l’assignatura d’Economia van visitar la fàbrica de begudes Coca-Cola Iberian Partners situada a Martorelles. Tan bon punt van arribar a les instal·lacions els varen passar una presentació sobre la història de Coca-Cola, les xifres de producció, el procés d’elaboració de les diferents begudes que comercialitzen, etc. És una factoria creada el 2006, amb 500.000 metres quadrats, totalment automatitzada, amb 600 treballadors repartits en tres torns diaris de dilluns a divendres en horari d’hivern. Després de la xerrada van visitar part de l’empresa: màquines injectores, bufadores, zona d’etiquetatge, d’embotellat, d’empaquetatge, etc.
  A continuació es van dirigir a la Roca Village, on els van rebre el personal de relacions públiques amb un Welcome pack. Després d’una estona d’esbarjo i dinar, els van oferir una xerrada al lounge, on se’ls van explicar els trets diferencials d’aquest complex turístic. Un des aspectes més remarcables és que en aquests moments estan preparant la campanya de l’any nou xinès, atès que la major part de turistes són d’aquesta procedència. També és digne d’esment la gran afluència de turisme rus i de l’Orient Mitjà. Es tracta d’un dels nou Village que hi ha a Europa, inaugurat el 1998.

Els alumnes de les alternatives de Cinema i de Castellà de 2n d'ESO van visitar la Biblioteca Municipal per conèixer el fons bibliogràfic i audiovisual relacionat amb aquestes matèries. La sortida també va servir als alumnes de Cinema per fer la seva primera pràctica de vídeo i per fer de reporters per un dia!

Tal com vàrem acordar en la reunió general de mares i pares de 1r d ’ESO de principi de curs, ens plau convocar-los a la reunió informativa que tindrà lloc a la Sala Polivalent del nostre Centre el proper

Dijous 28 de gener, a les 19:00 h.

Podrem debatre aspectes diversos que incideixen en l’educació del seu fill (valoració del 1r trimestre, funcionament del curs, activitats previstes...) i constatar si s’han acomplert les expectatives que tenien quan varen inscriure el seu fill/a al nostre Institut. El nostre objectiu és continuar millorant tot seguint una línia de treball conjunta.

Atesa la importància dels temes que s’hi tractaran, esperem la seva assistència.

ENQUESTA

El passat dimarts 22 de desembre es van dur a terme una sèrie d’activitats en ser el darrer dia lectiu abans de les vacances de Nadal. Aquest any l’oferta va ser força variada i va tenir un notable caràcter solidari: cinema, futbol, voleibol, escacs, etc. Així mateix, hi va haver la venda de coques i pastissos aportats pels alumnes de 3r d’ESO i per alguns membres del Claustre.

El més destacable de tot plegat és que per poder participar en cadascuna de les activitats calia pagar un preu simbòlic d’1.-€ (3,5.-, en el cas del cinema) i que la recaptació total, així com els beneficis de la venda de coques i pastissos, va anar íntegrament per a la Marató de TV3 (en aquesta edició, dedicada a la diabetis i l’obesitat). Cal remarcar amb molt d’orgull que es van acabar recollint un total de 451,55.- €, per la qual cosa, des d’aquí, volem agrair a tothom la seva participació i la seva implicació solidària.

Al mateix temps, volem felicitar també els guanyadors del concurs de postals de Nadal de cadascun dels cursos d’ESO, postals que varen servir per fer arribar els nostres millors desitjos a les famílies de cadascun dels cursos respectius:

-Arnau Colom Hernández  1r-B  

-Mariona Morente Casanovas 2n-A  

-Adrián Velasco Rivera  3r-B

-Anna Cabello López 4t-D


Amb aquests dos treballs dels nostres alumnes, l’Institut Cap Norfeu us desitja un molt Bon Nadal i un 2016 ple de desitjos fets realitat!Des del 9 de desembre fins al 22 del mateix mes podeu visitar, a la seu del Consell Comarcal a Figueres, l’exposició El Franquisme a l’Alt Empordà. L’exposició recorre les gairebé quatre dècades del franquisme per mitjà d’objectes aportats pels alumnes de diferents instituts la nostra comarca, entre ells els del Cap Norfeu. La mostra s’estructura en diferents àmbits: Vida Quotidiana, Església, Documentació, Servei Militar, Propaganda, Jocs i joguines Escola i educació.
El 26 de noviembre, todos los alumnos de 1º de Bachillerato y los de 2º de Bachillerato de Literatura Castellana de modalidad asistieron al teatro de Roses para disfrutar de la obra Últimas tardes con Teresa. La compañía “Teatre de Ponent” ofreció una versión dramatizada de la novela de Juan Marsé, obra prescriptiva de la materia de Lengua Castellana en el Bachillerato.

La adaptación se centró en los distintos encuentros entre Teresa -chica inconformista e hija de la alta burguesía catalana-, y Manolo -apodado Pijoaparte, un charnego trepa del Monte Carmelo-, que a través de diálogos y monólogos nos mostró una historia que, tras el velo del amor, oculta el sentido injusto y cruel de una sociedad marcada por las falsas apariencias.

La valoración por parte de los espectadores fue muy satisfactoria, ya que supo conjugar a la perfección la escasez de recursos escénicos con la selección rigurosa de los encuentros de los dos protagonistas, que sirvieron de hilo argumental. Por otro lado, al finalizar la representación, se ofreció al alumnado la posibilidad de entablar diálogo con los dos actores y el director de la obra.
El passat divendres 4 de desembre va tenir lloc, al Teatre Municipal, la gala de la IV Nit de l’Esport de Roses. En aquest acte, presentat per l’actor José Corbacho, es va atorgar el títol de Millor projecció esportiva a la nostra alumna de 3r d’ESO Laia Moya que, entre d’altres fites, aquest 2015 ha quedat subcampiona d’Espanya infantil de clubs de bàsquet, campiona d’Espanya amb la Selecció Catalana, escollida millor jugadora de la final del campionat d’Espanya infantil de clubs i MVP al torneig BAM celebrat a Eslovènia.

Joan Jorquera, de 4t d’ESO, va ser el guanyador en la categoria Esportista més destacat de l’any, després d’haver estat finalista en totes les anteriors edicions de la Nit de l’Esport. Aquesta vegada el jurat va reconèixer-li tots els triomfs d’aquest 2015, entre els qual cal destacar el Campionat d’Espanya Júnior de Taekwondo amb la Selecció Catalana, la 3a posició al Campionat d’Europa Júnior, els seus gairebé 200 combats guanyats i nombroses primeres posicions a d’altres campionats.

TOTS ELS QUE FORMEM L’INS CAP NORFEU US FELICITEM I US ANIMEM A CONTINUAR FENT ESPORT!!!

El 18 de novembre, els alumnes de Química de 1r i 2n de Batxillerat van assistir a la conferència que es feia a Figueres amb el títol  Què pot fer la química pel medi ambient?, a càrrec de Joan Grimalt. El tema pretenia donar a conèixer les millores que pot aportar la química al medi ambient.
Simultàniament, els alumnes de Biologia assistien a la conferència La conservació i gestió de fauna, hàbitats i espais naturals a les comarques de Girona, a càrrec de Pons Feliu. Aquest autor va exposar l’estat actual de conservació i protecció dels espais naturals de la nostra comarca, i va remarcar la importància que aquests espais tenen per a les aus migratòries i per preservar les espècies animals endèmiques del Cap de Creus.


Pàgina 1 / 32 (1 - 10 de 315 Total) Pàgina següent Última pàgina