Institut Cap Norfeu  Un any més, el Cap Norfeu acomiada el curs d'una forma ben grata: premiant els alumnes que han destacat durant el curs o per la seva trajectòria educativa. Enguany els alumnes que van obtenir millor mitjana a l'ESO van ser Isaac Expósito, Sílvia Arroyo i Elena Garcia, tots amb més de 9. Van rebre, de la mà del director Agustí Brunyol, el diploma acreditatiu, i uns records de l'Institut.

  També es va aprofitar per felicitar els alumnes que havien quedat en posicions destacades a les proves Cangur de Matemàtiques -Adrià verdaguer (3r ESO), Àlex Martínez (4t ESO) i Roger Montràs (1r BATX)-, la Clara Pintado pel seu premi de redacció al Concurs Coca-cola i en Jaume Cusí per la seva implicació i col·laboració amb l'institut dissenyant documents audiovisuals que quedaran ja per al record.

  Agraïm la presència de les famílies en el acte i els desitgem un bon estiu.

Els alumnes de 1r d'ESO de l'Alternativa de francès i un grupet d'alumnes de Francès de  primera llengua han realitzat una sèrie de curtmetratges sobre el vocabulari après els dos primers trimestres de curs: la classe, se saluer et prendre congé, demander une adresse, les commerces et le corps, Un dels grups representa un fragment de l'obra de teatre Mon Isménie que vam veure al teatre de Roses . Han escrit els guions dels seus curts i han demostrat també ser uns bons actors i actrius. Aquí teniu els sis curtmetratges agrupats en un de sol.
Els alumnes del Cap Norfeu ja han començat l'activitat "La mar de Roses (projecte de vela bàsica)", una iniciació al món de la vela. Es tracta d'una activitat relacionada amb el Treball de Síntesi d'enguany, per tal d'adquirir coneixements bàsics de navegació en vaixells de vela i alhora conèixer la història, normes i costums d'aquest tipus de navegació. És una activitat gratuïta subvencionada pel Departament d'Ensenyament i coordinada des de l'Ajuntament de Roses i el Grup d'Esports Nàutics de Roses.
L'activitat té una durada de 4 hores i consta d'una part teòrica i una altra pràctica. Trobareu més informació sobre els esports nàutics i les activitats que es preparen per l'estiu a www.genroses.cat .
Si voleu veure imatges d'aquest projecte podeu entrar-hi directament mitjançant el següent enllaç: http://www.genroses.cat/?q=node/2050


El passat dissabte 6 de juny es va fer el lliurament de premis del 38è PREMI COCA-COLA DE RELAT BREU EN CATALÀ a Port Aventura.
L'alumna del nostre centre, Clara Pintado López, de 2n d'ESO, ha obtingut un dels tercers premis, medalla de bronze, a nivell de tot Catalunya i per això ens alegrem molt per ella i li desitgem que continuï així.

FELICITATS, CLARA!!!Força, equilibri, coordinació, creativitat... i sobretot un gran treball d’equip. Vols veure què en resulta de combinar tot això? Els alumnes de 2n d’ESO t’ho ensenyen!
Aquest any els alumnes de 2n d’ESO han estat treballant l'Acrosport, una modalitat que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força i flexibilitat, a més d'equilibris.
Els alumnes han après a crear, cooperar, fer un treball mixt, autosuperar-se. Han millorat la seva motricitat i l’autoestima.
Després de molt bones intencions i molt d'esforç s'ha obtingut un resultat final molt gratificant per a tots plegats, que esperem que us agradi.Aquest dimecres 3 de juny el Cap Norfeu va tenir una visita de luxe: el novel·lista i periodista cultural Kiko Amat. L'escriptor rebel de Sant Boi va interactuar amb l'alumnat de 4t d'ESO que aquest tercer trimestre ha llegit la seva novel·la Rompepistas. Els va explicar l'origen de l'obra, la necessitat de la seva creació, així com tots els dubtes que van anar sorgint entre l'alumnat. Una estona que segur que va trencar moltes idees preconcebudes i que no va deixar indiferent a ningú.

Entre alguns dels títols d'aquest escriptor destaquen El día que me vaya no se lo diré a nadie (2003), Cosas que hacen BUM (2007),Rompepistas(2009) i Eres el mejor, Cienfuegos (2012). Amat escriu de forma regular per al suplement Cultura/S de La Vanguardia, Babelia d'El País, Jot Down, Playground, Gent Normal i Rockdelux, entre d'altres.

Aquest dissabte 30 de maig el nostre institut va estar present al Fòrum de Treballs de Recerca que es va dur a terme a l'institut Ramon Muntaner de Figueres. Les alumnes que ens van representar van ser: Esther Caussa amb el seu treball "Publicitat audiovisual: creació del meu espot publicitari" que va finalitzar la seva exposició amb un espot fantàstic sobre el seu poble, Cadaqués, i Victòria Ros amb un treball molt original, "La meva col·lecció de roba XL", on es va repassar tot el procès de creació des de la idea i els patrons fins a la sorpresa de comprovar que l'alumna portava posada la roba que ella mateixa havia confeccionat. Moltes gràcies a totes dues!!! 
Dins el cicle Autors a l’Aula, el passat 28 de maig vam tenir el plaer de rebre a la Pilar Garriga, autora de l’obra Un estiu a Borneo, lectura de 2n d’ESO.
Les dues conferències que va realitzar van ser molt amenes. Més que parlar del llibre, ens va mostrar els elements que havien estat la base de la construcció de l’obra: les espècies de primats, la localització de Borneo i Indonèsia, les característiques de la feina de la seva germana Rosa, la protagonista veritable del llibre, curiositats de la llengua i la cultura dels habitants de Borneo...
També va fer èmfasi en la seva vessant conservacionista: ens va explicar el drama de la desforestació de Borneo i de la catàstrofe medioambiental que es produirà si no s’atura la tala del bosc tropical, i ens va fer veure com els nostres petits gestos quotidians poden ajudar a revertir la situació.
En resum, vam cloure de manera perfecta les lectures de 2n d’ESO.

El passat divendres 22 de maig els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a una presentació de cristalls a Girona.
El jurat va anar passant per les diferents taules on els diferents grups exposaven el seu cristall i un pòster fet per ells mateixos i feien una explicació del procediment utilitzat. La valoració va ser molt bona, ja que, una vegada més i sense tenir en compte el cristall format per Juanlu Castillo, Jordi Gualde Carlos Muñoz que ja havia obtingut el segon premi al concurs de cristal·lització de Barcelona, dos grups del nostre institut van rebre un premi per la feina feta. Va ser el grup format per Marc Ayter i Pau Coll i el grup format per Pau Gascón, Juanjo Murga i Borja Tapia.
L’enhorabona a tots!!!

Fotografies

http://www.segirones.cat/<wbr />index.php?option=com_content&<wbr />view=category&layout=blog&id=<wbr />39&Itemid=336
El passat 15 de maig els alumnes de tercer d' ESO de l'optativa d'emprenedoria van participar a una jornada d'emprenedoria dels instituts gironins. Aquesta jornada va tenir per objectiu reforçar els aspectes clau del projecte, treballats al llarg del curs, en especial, aspectes relacionats amb la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre, i aspectes organitzatius de finances, màrqueting, organigrames de funcionament, etc.
La jornada, realitzada a l’Auditori Josep Irla de Girona, va ser inaugurada pel director dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament, Sr. Albert Bayot, i va constar de tres parts ben diferenciades: A la primera part, va tenir lloc una taula d’intervencions dels alumnes participants, on van exposar les seves reflexions sobre aspectes importants del projecte. Seguidament, José Antonio Vega, director de l’àrea de transferència del coneixement de Valnalón, va fer una ponència amb el títol: I ara què? Com podem continuar essent emprenedors?. Per últim, va tenir lloc el Mercat de les Cooperatives a l’esplanada de l’avinguda Pompeu Fabra, davant de l'auditori. La cooperativa del nostre institut, Luxo Scoop, va vendre pràcticament tots els  productes.

Pàgina 1 / 29 (1 - 10 de 289 Total) Pàgina següent Última pàgina