Institut Cap Norfeu

  L’alumna de 4t d’ESO del nostre Institut Laia Moya, integrant de la selecció catalana de bàsquet cadet femení, es va penjar el passat dissabte 7 de gener la medalla d’or en el Campionat d'Espanya que es va disputar a Huelva. La Laia va sortir en el cinc inicial i va acabar essent la jugadora de l’equip amb més valoració després de capturar 10 rebots i sumar 6 punts en 21 minuts.
  Per altra banda, el fins l’any passat alumne del Cap Norfeu Pau Coll es va proclamar dies enrere campió de Catalunya de modalitat individual d’esquí de muntanya a La Molina. Recentment s’havia proclamat campió d’Espanya de cronoescalada del mateix esport.
  Moltíssimes felicitats a tots dos i a continuar treballant per recollir més èxits!


  El passat dijous 22 de desembre es van dur a terme una sèrie d’activitats en ser el darrer dia lectiu abans de les vacances de Nadal. Aquest any l’oferta va ser molt variada i va tenir un notable caràcter solidari: cinema, futbol, bàsquet, escacs, etc. 
  El més destacable de tot plegat és que per realitzar cadascuna de les activitats calia pagar un preu simbòlic d’1.-€ (3,5.-€, en el cas del cinema) i que la recaptació total, així com els beneficis de les diferents parades de la Fira de Nadal, va anar íntegrament per a la Marató de TV3, en aquesta edició, dedicada a l’ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. 
  Cal remarcar amb molt d’orgull que es van acabar recollint un total de 377.- €, per la qual cosa, des d’aquí, volem agrair a tothom la seva participació i la seva implicació solidària.
  Els alumnes de 4t d'ESO del nostre Institut van organitzar la tradicional Quina amb l’objectiu de recaptar fons per al viatge de final de curs a Londres. Va tenir lloc, amb un notable èxit de participació, el dijous 15 de desembre, a partir de 2/4 de 9 del vespre a la Casa del Mar de Roses. A part de la Quina en qüestió, hi havia servei de bar, entrepans, coques i creps. Des d’aquí volem fer arribar el nostre agraïment a tots els establiments col·laboradors, a l’alumnat i al professorat que la va fer possible i, evidentment, a  totes aquelles persones que hi varen participar.  El 18 de novembre els alumnes de Batxillerat científic van anar a la UdG per commemorar la diada de Sant Albert, dins el marc de la Setmana de la Ciència. Van poder participar en diversos tallers científics i van assistir a la conferència "La vida de l’investigador", que va anar a càrrec de la Dra. Anna M. Romaní, professora investigadora de la Facultat de Ciències.

 Podeu veure més fotos d'aquesta sortida aquí.
  El 2 de novembre els alumnes de 4t d’ESO de les Específiques de Biologia i Geologia, i Física i Química, van anar al Cosmocaixa-Barcelona, on van poder dur a terme el taller “L’evolució pas a pas”. També van poder fer de joves antropòlegs i deduir el camí que ha seguit el procés d’hominització.

  En la mateixa visita van poder assistir a la sessió del planetari “Que hi ha algú?”, amb el qual es van poder apropar a la realitat de l’Univers des del vessant de la recerca d’altres formes de vida.

 El passat dijous 17 de novembre els alumnes de 1r i de 2n del CFGM de Gestió Administrativa, així com els de Batxillerat que cursen l’assignatura d’Economia, van visitar la seu de la Generalitat de Girona. És l’única demarcació on pràcticament tots els departaments es troben en un sol edifici, i on hi ha uns espais, uns vehicles, unes aules de formació, etc. comuns per a tots els departaments. Segons sembla, és el model que s’implantarà a tot Catalunya en el futur. Allà van poden visitar l’Auditori Josep Irla, on se’ls va projector un vídeo i se’ls va oferir una xerrada sobre la història i el funcionament de la seu. Posteriorment, van visitar la sala de premsa Carles Rahola, el pati de les Magnòlies, el vestíbul de l’antic hospital, l’oficina d’atenció al ciutadà, l’arxiu i algunes dependències d’un departament en concret.
  Mentre un dels grups d’alumnes era a la seu de la Generalitat, l’altre visitava la Delegació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT). Allà se’ls va informar sobre els departaments de què consta l’edifici, del sistema tributari espanyol i de com el govern gestiona i distribueix els ingressos que obté dels contribuents (infraestructures, hospitals, centres d’ensenyament...). Podeu veure més fotos d’aquesta sortida en aquest enllaç.  Dins el marc dels Projectes d’Aprenentatge i Servei portats a terme al nostre Centre pel Departament de Diversitat, un curs més comença l’Aprenent amb els avis i, aquesta vegada, seguint la línia del curs passat, continuem Connectats amb la terra.

  Per aquest motiu, una representació d’alumnes de 4t ESO-E es va reunir amb la Junta del Casal del Pescador-Jubilats del Mar, i van començar a preparar una nova col·laboració intergeneracional. En aquesta ocasió, es va acordar que uns quants jubilats vindrien a visitar el nostre Institut la setmana següent, i ensenyarien als alumnes de 3r i 4t dels grups de reforç com treballar a la nova zona de conreu preparada per ells mateixos.

  A canvi, alguns dels nostres alumnes col·laboraran com a professors en el taller de Whatsapp que s’impartirà al Casal les tardes dels dilluns 14, 21 i 28 de novembre. 

  Així doncs, en Pere, en Vicens, l'Esperança i la Maruja, a qui des d’aquí els agraïm molt el seu interès i la seva disponibilitat, els van ensenyar a fer les regues i a plantar alls, faves, pèsols, enciams de diferents tipus, julivert i espinacs. Esperem que els nostres alumnes aprofitin els consells d’aquests jubilats i se’ls encomani la il·lusió per tot allò que fan.  

  Podeu seguir les notícies sobre el Projecte al blog corresponent i veure més fotos relacionades amb aquesta notícia aquí.
El passat dilluns 14 de novembre va tenir lloc la primera sessió del Taller de whatsapp i noves tecnologies, organitzat pel Casal del Pescador-Jubilats del Mar amb la col·laboració de l'INS Cap Norfeu de Roses. La convocatòria va reunir més d’una dotzena de socis del Casal, amb els seus dispositius mòbils, que van estar guiats per en Mohamed Moucheh, en Garoe Barneo i en Yassin el Messaoudi, tots tres alumnes de 4t E, així com per les nostres professores Anna Ferrando i Anna González. Aquesta activitat tindrà continuïtat els dos propers dilluns amb més participació, tant de jubilats aprenents com d’alumnes ensenyants.

  El divendres 11 de novembre, els nostres alumnes de 2n de Batxillerat van assistir al Teatre Municipal de Roses, juntament amb altres alumnes de 2n de Batxillerat de la comarca, a la representació de l’obra teatral La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, a càrrec de la companyia Teatre de Ponent.
  Els actors van representar les parts més importants de l’obra i es van centrar en la protagonista tot utilitzant, com a fil conductor, la relació d’aquesta amb els diferents homes que van passant per la seva vida.
  Els dos actors van fer una excel·lent representació d’una hora de durada que va donar peu, un cop finalitzada la representació, a moltes preguntes per part dels alumnes. Cal recordar que aquesta obra forma part de les lectures obligatòries de Batxillerat d’aquesta promoció de cares a la Selectivitat.

El passat mes d'octubre el Departament d'Anglès va organitzar un concurs de decoració de carbasses de Halloween. Els alumnes de primer cicle van decorar-les i les van portar a l'Institut per a ser exposades els dies 25, 26 i 27. El concurs va tenir molt d'èxit i un total de 20 carbasses van ser exposades durant els tres dies. Després de la votació dels professors, la guanyadora va ser Katerina Fernández, de 2n-D, amb una carbassa molt original decorada amb una base; el segon premi va ser per a Éric Brenes, de 1r-C, amb una carbassa negra amb orelles de ratpenat; el tercer premi va ser per a les alumnes Ana Celia Miranda i Nuria Santos, de 1r-A.
Moltes gràcies a tots els participants!


Pàgina 1 / 38 (1 - 10 de 373 Total) Pàgina següent Última pàgina