Institut Cap Norfeu


El projecte “Vitamina’t o Titelles 3” de l’INS Cap Norfeu ha guanyat, aquest passat dissabte 25 d’abril, el "8è Premi Federico Mayor Zaragoza: Ciutadans lliures, responsables i compromesos: concurs de bones pràctiques i accions transformadores per a construir un món millor".
En què consisteix aquest projecte? El  grup de 4t d'ESO D, amb 18 alumnes d'origen i motivacions molt diversos, com a part del seu currículum, han aconseguit  transformar-se en autèntics protagonistes d'un teatre de titelles. Aquest grup està anant a les aules d'educació infantil de l' escoles veïnes de Roses a representar un conte on es convida els nens i nenes a menjar saludablement i a tastar fruites i verdures. Tant el conte, com els titelles i l'audiovisual resultant han estat elaborats pels mateixos alumnes, treballant de manera cooperativa entre companys i professors, tot fomentant processos creatius, artístics i utilitzant les TIC. Se'n destaca que es busca, amb la representació de titelles, una implicació dels joves vers l'educació dels més petits, de manera que els uns i els altres millorin els seus hàbits respecte l'alimentació: els petits, per la influència dels més grans; i els grans, pel canvi d'actitud que suposa haver de donar un bon exemple.

Vídeos destacats:

Els moments emocionants (del minut 13 al 20 aprox.)  https://www.youtube.com/watch?<wbr />v=Jwg-wmW-sIU

La notícia prèvia... https://www.youtube.com/watch?<wbr />v=wJeMjhWYV-A

La conferència: https://www.youtube.com/watch?<wbr />v=xRd-weX1vnI

Sabeu què és una jota Tortosina? https://www.<wbr />youtube.com/watch?v=<wbr />h15brRmIgxs

Volem agrair a Mohamed El Amrani, de 4t d'ESO B, que ens hagi fet arribar aquest resum tan personal del que va ser el Sant Jordi per ell, un muntatge que ens ha semblat interessant de compartir.
Gràcies, Mohamed!
Els alumnes de llatí de 4t d’Eso del Cap Norfeu van participar el passat 21 d’Abril a la V trobada d’alumnes de llengües clàssiques de les comarques de Girona al Jaciment d’Empúries L'objectiu d'aquesta activitat és conèixer el jaciment greco-romà d’Empúries i que els prop de 600 alumnes de 28 instituts de Girona,  que hi han participat i que han triat l’optativa de llatí a l’ESO, es trobin i es coneguin entre ells. Una gimcana ha servit per posar a prova els coneixements adquirits al llarg del curs. Els alumnes s’han dividit en grups de 5 i juntament amb alumnes d’altres centres han recorregut les diferents parts del jaciment, la ciutat grega, la ciutat romana, el museu i també la platja situada davant la Porta de Marina. El grup que aconseguís primer superar les 10 proves i resoldre l’endevinalla final quedava vencedor. Hem de felicitar als alumnes del Cap Norfeu que van aconseguir el primer i el segon premi. Després alumnes i professors han gaudit d’un àpat amb menjar d'època romana elaborat pels mateixos alumnes amb un brindis en llatí demanant el sopluig dels Déus. L’acte s’ha clausurat amb el cant del Gaudeamus.Dijous 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, els alumnes de 4t d'ESO del Cap Norfeu van visitar la Llibreria Social de la Xarxa de Convivència de Roses i van saber de la mà d'en Mohamed El Amrani, el seu fundador, quins són els seus projectes i què fan els voluntaris, accions que volen ajudar a fer realitat petits canvis a la nostra vila i que poden significar grans passes per la convivència dels rosincs.
Divendres passat 17 d'abril, els nostres alumnes de l'optativa de teatre del nostre centre van participar en la IV Mostra de Poesia a Secundaria que va tenir lloc al teatre La Cate de Figueres. Els nostres alumnes van recitar alguns poemes del poeta Ángel Rodríguez, un poeta i filòsof que va ser professor al nostre centre i a qui admirem tant per la seva obra com pel seu bon fer com a professor. L'experiència va ser tot un èxit i l'actuació dels nostres alumnes va demostrar la seva dedicació i professionalitat com a membres del grup de teatre.
Felicitats a tots!!!El passat 23 de març, els estudiants de segon de Batxillerat d’Economia i empresa i els de Cicle formatiu de gestió administrativa i d’administració i finances van assistir al Teatre municipal de Roses a tres xerrades encaminades a la promoció econòmica del municipi. Es tracta d’una jornada organitzada per l’Ajuntament de Roses.

     1a: COMERÇ DE PROXIMITAT de Francesc Casadellà tractava sobre la importància de les eines informàtiques. 

     2a: XARXES SOCIALS de Jordi Casassayas parlant de la importància d’aquestes en les relacions entre empresa i persona. 

    3a: COM CAPGIRAR UNA EMPRESA 180 GRAUS de Xavier Sala Martín. Aquest ponent esmentava les claus per portar un negoci utilitzant la similitud amb el Barça de Guardiola: renovació, força de l’equip, creure en el teu ADN i innovació com a estil de vida.

La Laia, de 2n d'ESO, s'ha proclamat aquest mes campiona d'Espanya de bàsquet infantil amb la selecció catalana. El seu equip va guanyar la final contra Euskadi (61-­49) a Saragossa.

Des del Cap Norfeu volem felicitar-­la i animar-­la a seguir esforçant-­se així.

Enhorabona, Laia!!!
Aquest dimecres 15 d’abril dues membres del departament d’administratiu de l’INS Cap Norfeu van participar a la desena edició de l’Expojove de Girona, a l’estand d’Administració i gestió i al de Comerç i Màrqueting, també s’hi van desplaçar els alumnes de 4t ESO i els de cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa. Aquest estand compleix l’objectiu d’informar als estudiants sobre els diferents cicles de grau mitjà i de grau superior que ofereix la família d’Administració i gestió. En el nostre institut oferim el de gestió administrativa de grau mitjà i el d’administració i finances, de grau superior. Precisament la preinscripció al de grau mitjà és del 12 al 19 de maig i al de grau superior, del 26 de maig al 3 de juny.La Universitat de Girona ha obert els seus estudis a l’alumnat de primer de batxillerat dels centres de secundària durant tres dies, el 13, 15 i 16 d’abril de 2015. Un grup d’un màxim de 15 alumnes de cada institut ha pogut assistir a les activitats organitzades per les diferents Facultats de la UdG segons la tria de l’alumnat. La finalitat del programa STUDIA és facilitar un primer contacte amb els graus que interessen als futurs estudiants universitaris a través de l’assistència, com a oients, a algunes classes representatives dels estudis que s’hi ofereixen.Entre els mesos de març i d’abril d’enguany, els alumnes de 2n d’ESO van visitar el casc antic de Girona: el Museu d’Art i el call jueu. Ambdues activitats, acompanyades de les explicacions dels professors de Socials, van resultar molt didàctiques com a complement a les classes. D’una banda, al Museu, l’objectiu era relacionar i posar en pràctica tots els coneixements adquirits a l’aula. Per tant, van poder valorar la importància i el predomini de l’art religiós a la cultura i la societat de l’època, atés que els alumnes van tenir l’oportunitat d’identificar, de l’art romànic, el Crist en Majestat, i en una altra sala les característiques de les verges romàniques. També van poder reconèixer l’art gòtic a través d’El Calvari, i alhora les verges més representatives. L’itinerari es va completar amb una breu visita a la Catedral de Girona. De l’altra banda, els estudiants van poder descobrir tant l’arquitectura com la distribució del call jueu dins la ciutat i com el poble jueu es va aplegar intramuralles al voltant del carrer de la Força, en convivència amb les cultures àrab i critiana. Durant la passejada pels carrerons estrets i costeruts van localitzar la sinagoga, una mezuzà i van assabentar-se de què era un miqwé. Un recorregut per l’esplèndida muralla des d’on s’obté una visió panoràmica de la ciutat va posar el punt final a les explicacions teòriques dels professors. Aleshores només quedava una de les parts més esperades pels alumnes: l’estona d’esbarjo per la Rambla que els va permetre viure una experiència més personal d’un altre lloc emblemàtic de Girona.

Pàgina 1 / 27 (1 - 10 de 267 Total) Pàgina següent Última pàgina