Institut Cap Norfeu

 L'Institut Cap Norfeu oferirà el proper més de març el 9è cicle de conferències adreçades a les famílies.
  La primera de les xerrades, que porta per títol Cognició, emoció i aprenentatge, tindrà lloc el proper dijous 2 de març i anirà a càrrec de Carme Timoneda, Neuropsicòloga i membre de la Fundació Carme Vidal de Girona.
  La segona xerrada, titulada Quan les pantalles afecten la vida quotidiana dels nostres adolescents, es farà el dijous 9 de març i l’oferirà Mercè Soms, Psicòloga clínica de l’Hospital Santa Caterina de Girona.
 Totes les conferències es realitzaran a la Mediateca del mateix Institut, a partir de 2/4 de 8 del vespre, i com cada any són obertes a totes les persones interessades en el procés educatiu.
  Esperem la vostra assistència!
  Un any més, els nostres alumnes de 2n de Batxillerat van participar a les Jornades de Portes Obertes de la Universitat de Girona. Aquestes jornades esdevenen unes dates molt especials i són una ocasió única perquè els nostres futurs universitaris puguin conèixer de primera mà els campus, els centres on estudiaran, les instal·lacions esportives, l’oferta formativa i un ampli ventall d’activitats culturals. 

  Per un dia, els nostres alumnes es van sentir els protagonistes de la vida universitària i ja esperen il·lusionats poder accedir el proper curs al Grau Universitari que desitgen cursar. 
  El 2 de febrer els alumnes de Batxillerat que cursen l’assignatura de Química varen participar a  “Els matins de la Química”, organitzada per la Universitat de Girona.
  Es tractava d’una activitat destinada a estudiants de batxillerat amb l’objectiu que coneguessin els estudis de Química que s’ofereixen a la universitat gironina. Al llarg del matí, se’ls va oferir una conferència titulada STEAM, van visitar la Facultat de Ciències de l’esmentada universitat i els seus laboratoris de recerca, i van poder realitzar quatre pràctiques en què van poder descobrir les branques de la química experimental (analítica, orgànica i inorgànica) i les de la teoricocomputacional, ofertades una i altra per la  UdG. Podeu veure’n més fotos en aquest enllaç.
  El dimarts 14 de febrer els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a la xerrada Share, presentada pels Mossos d'Esquadra, a la Mediateca del nostre Institut. Abans de res, van visionar un curtmetratge que mostrava la vulneració de la imatge pública a la qual els joves es poden trobar sotmesos si no fan un bon ús de les xarxes socials. La xerrada va ser molt interessant perquè, a partir de l’esmentat curtmetratge, es va obrir un debat conduït per l’agent del cos de Mossos d'Esquadra. Els alumnes van poder exposar les seves idees, preocupacions i conclusions respecte a un tema tan actual com és l’ús de la imatge que ells mateixos fan a les xarxes socials.
  El dijous 16 de febrer es va celebrar a la Mediateca dels nostre Institut la primera activitat del Club de Lectura d’aquest curs. La sessió va tenir com a protagonista la novel·la de l’escriptor figuerenc Àngel Burgas Kalimán en Jericó. Podeu veure més informació d’aquest autor en aquest enllaç.

  La trentena d’assistents, representants de la majoria dels nivells de l’Institut, varen poder comentar l’obra des de diferents punts de vista, i varen tenir ocasió d’expressar les seves simpaties i/o antipaties pels joves protagonistes del llibre, així com els dubtes i neguits que el llibre els havia comportat. A més, i tenint en compte la temàtica del llibre, varen poder sentir de primera mà un representant del Cos de Mossos d’Esquadra que va acabar de complementar les aportacions dels assistents des d’un punt de vista més professional.

  L’acte es va acabar amb un petit refrigeri i amb el compromís per part de tots de repetir l’experiència abans d’acabar el curs amb una nova novel·la.

 El Servei d'assessorament en la formació professional té per objectiu definir i orientar un itinerari formatiu i professional de la persona interessada per aconseguir-ne millorar la qualificació. Compta amb l'atenció personalitzada d'experts de la família professional escollida, en el nostre cas Administració i gestió.

  Durant el procés d'assessorament, que es desenvolupa al llarg de 2 o 3 sessions presencials a l’institut centre, l'usuari aporta tota la documentació de què disposa perquè li sigui valorat l’expedient formatiu i laboral.

  En el document adjunt trobareu més informació.


   El dijous 19 de gener  tots els alumnes de Francès d’ESO van assistir al Teatre Municipal de Roses per veure la representació de l’obra Le petit Prince, de l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry. La funció va anar a càrrec de la companyia Eina d’Escola, entitat que organitzava l’esdeveniment. L’obra va ser una adaptació teatral en francès de la conegudíssima obra d’aquest autor, amb algunes frases en català per facilitar-ne la comprensió. 
  L’aviador, un dels personatges principals de l’obra, els va explicar de quina manera la seva vida havia canviat com a conseqüència d’una avaria que va tenir al desert, on es va trobar el petit príncep. Apel·lant als seus records i a la nostra imaginació els fa viure un viatge fabulós amb un missatge poètic i positiu. 
  Al final de l’obra, els alumnes van tenir ocasió de fer preguntes als actors i, així, van poder satisfer la seva curiositat .

  El passat 20 de desembre va tenir lloc a la Mediateca de l’Institut una xerrada sobre el Quebec a càrrec de Noémie Joyal, una quebequesa que viu a l’Alt Empordà. En aquesta activitat, que portava per títol “Connais-tu le Québec?”, van assistir els alumnes de Batxillerat de francès, primera i segona llengua. La Noémie els va explicar, d’una manera molt amena i divertida, les particularitats d’aquesta província del Canadà on l’idioma oficial és el francès. En concret, van aprendre una mica més sobre la història d’aquesta antiga colònia francesa i sobre aspectes generals de la cultura quebequesa i del joual, la parla popular quebequesa constituïda per un francès fortament influït per l’anglès. Els alumnes van poder comprovar, de primera mà, com n’és de diferent al francès que estudien. Tots ells van trobar molt interessant aquesta activitat!El passat dia 14 de desembre va tenir lloc, a l’espai La Pineda de Sant Gregori, l’acte de lliurament del Diplôme d’Etudes en Langue Française escolar (DELF) atorgat pel Ministère de l’Éducation nationale.  En aquesta edició 2016, un total de 13 alumnes del nostre Institut van superar les proves dels nivells A2, B1 i B2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües. Aquests alumnes van ser: Gerard Arroyo, Ainara Bezares, Eva Brunyol, Anna Cabello, Anna Campà, Laia del Pozo, Iara Sofia Díaz, Paula García, Àlex López, Maria Paula Miranda, M. del Mar Rodríguez, Jessica Sarah Ruiz i M. del Mar Vargas. 
   Moltes felicitats a tots ells! Els animem a continuar endavant amb l’estudi de la llengua francesa com a porta oberta a una nova cultura i a més i millors oportunitats laborals i acadèmiques. 

Un any més, les Jornades de Portes Obertes de la Universitat de Girona són una ocasió única perquè puguis conèixer de primera mà els campus, centres, les instal·lacions, l'oferta formativa, etc. 

17 de FEBRER de 2017 

Des de l'institut Cap Norfeu organtizem una sortida pels alumnes de 2n de batxillerat per a facilitar l'assistència dels nostres alumnes.


Pàgina 1 / 39 (1 - 10 de 387 Total) Pàgina següent Última pàgina