Institut Cap Norfeu

Aquest any el Cap Norfeu ha ofert als alumnes, des de tutoria, l'opció de participar al nou Concurs de postals de Nadal i ha estat tot un èxit. Els guanyadors han estat:

 - Irene Del Pozo (1rESOB)
 - Marina Lizan (2nESOA)
 - Iara Díaz (3rESOA)
 - Jaume Cusí (4tESOA)
 - Meriem L'Harrak (1rCFGM)

La postal guanyadora servirà fer felicitar el Nadal a totes les famílies d'aquell curs. Enhorabona a tots/es!!! La Direcció, el claustre de professors i el PAS de l'INS Cap Norfeu vol aprofitar aquest espai de la web per desitjar a tothom unes Bones Festes de Nadal i un Feliç 2015!!!

Com cada any per aquestes dates, el nostre institut destina tots els diners recaptats en les activitats del dia 23 a la Marató de TV3 que enguany es dedica a les malalties del cor. En ser el darrer dia abans de les vacances de Nadal, canviem una mica l’estructura dels dimarts normals per poder encabir aquestes activitats que tant agraden als nostres alumnes. De 8 a 10h els alumnes faran la classe de la matèria que els toca i, de 10 a 11h, estaran amb el tutor que els donarà el butlletí de notes i faran l’Amic invisible si així ho han decidit. A les 11h faran l'esbarjo i podran participar a la Fira de Nadal (paradetes de manualitats i de pastissos, Fira de l'Intercanvi, Nadales, exhibicions de ball...). A partir de les 12h, cada alumne es traslladarà a l'activitat de Nadal triada amb els professors responsables (ja sigui en el camp de futbol o a la pista annexa, a la mediateca o a la pista de l'institut o bé al cinema).


Ja tenim a punt la primera edició del Club de Lectura d'enguany que la dedicarem a la novel·la Ullals, de Salvador Macip i Sebastià Roig, guanyadora del premi Joaquim Ruyra.

Estem molt satisfets de començar amb aquesta novel·la protagonitzada per adolescents que, de ben segur, us farà posar els pèls de punta.

La sessió per posar en comú les experiències, sensacions, pors... que ens hagi provocat la lectura tindrà lloc el dijous 29 de gener de 2015, a les 16.15h a laMediateca del centre. A més a més, també ens fa molt contents  poder-vos confirmar la presencia de Sebastià Roig a la nostra trobada. 

Aquells que hi estigueu interessats, podeu inscriure-us a l'enllaç que trobareu al blog del Club de Lectura www.clublecturanorfeu.<wbr />blogspot.com

Un cop us hàgiu inscrit us enviarem un correu electrònic per concretar la data i hora de la recollida de l'exemplar del llibre.

Hi esteu tots convidats, apunteu-vos-hi!!!Ens plau presentar-vos el projecte en xarxa
[A punt de llegir], en el qual participa el nostre centre, que neix fruit del treball col·laboratiu entre les 10 biblioteques públiques de la comarca i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

El projecte vol impulsar una campanya, a partir dels centres educatius i les biblioteques, que posi èmfasi en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família per tal de fomentar l’hàbit lector dels nostres infants i joves

S’ha cregut interessant partir dels seus interessos, inquietuds i del procés evolutiu a l’hora de recomanar un llibre de lectura. A tal fi, s’han escollit 18 temàtiques en referència als trets més significatius, orientacions i motivacions de la personalitat dels alumnes en cada franja d’edat des de P3 a 4t d’ESO.


Etapa

1r Trimestre

2n Trimestre

3r Trimestre

1r. cicle ESO

Trastorns alimentaris

Drogues

Sexualitat

2n cicle ESO

Racisme

Violència

de gènere

Responsabilitat


Cada trimestre, juntament amb l’informe de notes, rebreu un punt de llibre on trobareu una recomanació d’un conte o llibre adequat a l’edat i moment evolutiu del vostre fill o filla. Cada temàtica dels punts de llibre també va acompanyada d’una guia lectora que amplia la informació amb 6 nous llibres o contes i un llibre per a adults.

Les biblioteques de la comarca també disposaran d’un nombre limitat dels exemplars recomanats. Des de casa, des dels centres educatius, des de les biblioteques, podem ajudar els nostres infants i joves a establir una relació afectiva amb la lectura, oferint bons models lectors i proporcionant un context on puguin veure que la lectura és important.

Podeu trobar més informació del projecte a l’espai web del nostre centre, o bé:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/a-punt-de-llegir/

Carta als pares

Lectures
Aquest mes de desembre han començat, al nostre institut, aquests tallers d'educació per la salut que ha iniciat enguany Dipsalut en col·laboració amb el Dpt d'Ensenyament. El programa "Sigues tu", eines i actius per la salut pretén incentivar el desenvolupament d'actuacions encaminades a capacitar els joves per tenir cura de la seva salut. Es tracta de 8 tallers repartits durant el curs on es treballen les deu habilitats per a la vida definides per l'OMS (autoconeixement, empatia, presa de decisions, pensament creatiu, pensament crític, relacions personals, solució de problemes, comunicació assertiva, gestió de les emocions i els sentiments, i gestió de les tensions i l'estrés). La Ma. Antònia Barceló, de Fundesplai i els tutors de 3r d'ESO són els encarregats de desenvolupar aquests aprenentatges mitjançant metodologies actives i de caire vivencial en base a interessos i les experiències de l'alumnat de 3r d'ESO.

L'AMPA de l'INS Cap Norfeu convoca un concurs de dibuix per a la nova portada de l'agenda de cares al curs 2015-16. Es tracta d'una convocatòria on us podeu presentar si sou alumnes del nostre institut, però només es podrà presentar un dibuix per alumne. L'obra ha de ser original i podrà triar-se la tècnica artística desitjada, però el tema haurà d'estar relacionat amb l'institut o el món de l'educació. El termini de presentació és el 19 de març. Si en voleu més informació, podeu llegir les bases en aquest enllaç.Després d'haver estat unes setmanes exhibits al vestíbul del nostre institut, per fi tenim els guanyadors del Concurs de dibuix de  la sortida de cohesió a Sant Pere de Rodes. Són:

2n A  Isaac Isselstein  /  Cielo Guerra
2n B  Jordi Abad  /  Nerea Fontdecaba
2n C  Marina González
2n D  Clara Pintado  /  Aleix Soler
2n E  Nouhaila Khatira

Enhorabona a tots!!!

El passat dimecres 26 de novembre van tenir lloc les eleccions per escollir els nous representants de les famílies i els professors del Consell escolar del nostre institut. De la mateixa manera, durant tota la setmana els alumnes van poder escollir els seus representants a l'hora de tutoria. Els resultats són els següents:

Sector Pares/mares:

- Sra. Mar Chinchilla Vílchez
- Sra. Yolanda Santos Díaz

Sector Alumnes:

- Sr. Nil Díaz Lloancy 
- Sr. Alejandro Sánchez Vicente

Sector Professors/es:

- Sra. Ma del Mar Benavides Amate
- Sra. Mireia Echegoyen Quintà
- Sr. Raül Meló Vidal
Com venim fent els darrers anys, els alumnes de segon d'ESO han tingut l'oportunitat d'assistir  a la xerrada de l'ONG de Roses en benefici de Guinea Conakry, on han pogut escoltar i veure la història d'aquesta organització, des del seu començament i desenvolupament fins avui dia. Han escoltat molt atentament i han pres consciència de la dificultat amb què sobreviuen els nens d'aquesta localitat africana, els quals, gràcies a l'ONG rossinca, tenen la possibilitat d'assistir a escola Havent menjat alguna cosa d'esmorzar, que d'altra forma els seria impossible. 

ENLLAÇOS: 

Pàgina 1 / 23 (1 - 10 de 227 Total) Pàgina següent Última pàgina