Institut Cap Norfeu

L'AMPA de l'institut coordina la distribució dels llibres de text del proper curs acadèmic juntament amb la Llibreria Text. Us recordem les dades més rellevants:

- L'AMPA col·labora en la gestió de les campanyes de subvenció que promouen els Ajuntaments (ajuts universals i banc de llibres de lectura).

-  L'AMPA aplicarà descomptes en l'adquisició dels llibres als seus associats (us podeu fer socis el dia de la venda de llibres).

- Podeu consultar la llista completa de llibres en aquesta mateixa web (marge dret, color vermell).

- Es podrà fer el pagament dels llibres amb targeta bancària.

- Els dies de venda són els següents:

Dissabte 29 de juliol de 10:00h fins a les 18:00h

Dissabte 9 de setembre de 10:00h fins a les 18:00h

IMPORTANT:

Els alumnes que s'hagin de presentar a les proves extraordinàries de setembre han d'adquirir els llibres el dia 9 de setembre ja que encara no poden concretar quin curs faran l'any vinent. 


Notícia completa


  El dimarts 20 de juny, i com a activitat per acomiadar el curs 2016/17, els alumnes de 3r d’ESO i les seves tutores varen desplaçar-se fins al parc temàtic de PortAventura per gaudir de les seves instal·lacions. Tot i la intensa calor i les interminables cues que varen haver de suportar, la jornada va ser tot un èxit, i l’esforç d’aixecar-se molt aviat i recórrer els gairebé 550 quilòmetres entre l’anada i la tornada van valer la pena.
  El calorós divendres 16 de juny, els alumnes de 4t d’ESO varen tenir l’oportunitat de visitar les instal·lacions d’una de les joies del patrimoni històric de Roses: el castell de la Trinitat. Des de l’Institut, varen anar fent camí, a peu, fins arribar a la imponent fortalesa situada just a sobre del far. Les obres de la seva construcció es van iniciar a principis del 1544, seguint les ordres de l’emperador Carles I, i varen acabar a mitjans del 1551. 

  Un cop allà, els nostres alumnes van assistir a una molt interessant xerrada per part de l’arxiver local, Josep M. Barris, que els va oferir una perspectiva dels antecedents de la Guerra Civil i de les seves conseqüències a la nostra vila. Posteriorment, els mateixos alumnes varen tenir l’oportunitat de poder explicar el procés d’elaboració de les magnífiques fotos que varen realitzar agafant com a model imatges reals que tenien la Guerra Civil com a fil conductor. Finalment, i seguint les didàctiques explicacions de les professores de Socials Pietat Cobos, Encarnació Caparrós i Tània Sala varen poder visitar les diferents dependències com ara els soterranis, la tronera, la latrina, etc.

   La visita va finalitzar amb un recorregut per l’interior dels búnquers que, situats just a sota del castell, van ser construïts entre l’any 1945 i 1946 com a resultat del pla de fortificacions impulsat pel dictador Franco, conegut com Línea P o Gutiérrez, que havien de prevenir una possible invasió aliada de l’eix pirinenc durant la Segona Guerra Mundial.

  La nostra alumna de 2n d’ESO Paula Morales Izquierdo, en el veredicte donat a conèixer el passat 3 de juny a Port Aventura,  va ser una de les guanyadores a la fase provincial de la redacció en llengua castellana de la 57a edició del concurs Jóvenes talentos de relato corto, organitzada per la Coca-cola. A la foto, acompanyada de la seva companya Anna Llanas, una altra de les finalistes.

Moltes felicitats!!!


  El passat 5 de juny, l'alumne de 2n de Batxillerat del nostre Institut Jaume Cusí Marès va ser mereixedor de l’accèssit en la convocatòria dels Premis de Treballs de Recerca 2017, convocats per l'Ajuntament de Roses.  

  El jurat del premi va tenir en compte diversos aspectes, entre els quals cal destacar l'adequació de la metodologia utilitzada a l’hora de fer el treball, la idoneïtat de les fonts d'informació i l'ús d'aquestes fonts, l'originalitat del treball i el plantejament dels seus objectius, la creativitat, la presentació, l'estructura i la correcció, l'ús adequat de la llengua i la capacitat de síntesi, etc. 


  Des d’aquí volem fer arribar la nostra felicitació a en Jaume per la magnífica feina feta amb el seu Treball de Recerca.  El dimecres 7 de juny vam tenir el goig de poder acomiadar el curs 2016/17 amb tot un seguit d’actuacions ofertes pels nostres alumnes al Teatre Municipal de Roses. Al llarg del matí, tots els alumnes del nostre Institut, des de 1r d’ESO a 1r de Batxillerat, varen poder gaudir de les habilitats dels seus companys i companyes a dalt l’escenari. 
  Els primers a actuar varen ser els The Watchmen, el nostre grup de teatre format íntegrament per alumnes de 2n d’ESO, que ja va participar molt exitosament a la Mostra de Teatre d’Instituts públics de les comarques de Girona els dies 25 i 26 de maig a Blanes. La seva obra Gustos Nous, de Mercè Maure, va ser tot un exemple de feina ben feta.  
  Posteriorment, hi va haver diverses exhibicions de Hip hop ofertes per diferents grups d’alumnes de 1r i de 2n d’ESO.
  Una altra actuació que també va agradar molt va ser la que van dur a terme un grup de nou alumnes de 1r d’ESO, que varen fer una recitació dramatitzada de diversos poemes de Joana Raspall.
    A continuació va arribar el torn d’un altre grup de teatre, en aquest cas format per alumnes de 1r d’ESO. Aquests nois i noies tots els dilluns i dimecres participaven en aquesta activitat teatral organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Roses, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i el nostre Institut. El seu esforç i el seu treball van ser també molt aplaudits i valorats.
  Tot seguit, alumnes de 1r i 2n d’ESO van fer una demostració de les seves habilitats damunt els matalassets oferint a tothom diverses acrobàcies d’acrosport.
  Un altre moment entranyable va ser quan una molt bona representació d’alumnes de 1r d’ESO, acompanyats per la seva professora de Llengua Castellana Sònia León, van interpretar la cançó Mediterráneo, que Joan M. Serrat va fer famosa l’any 1971. Va ser un sincer homenatge a tots aquells que, fugint de la guerra, veuen aquest mar com una esperança i, malauradament, també a vegades com un tràgic final de trajecte.
  I per acabar, sens dubte, una de les actuacions més emotives i sentides va venir de la mà del professor de Llengua Castellana i Cap d’Estudis Jordi Casals. Acompanyat de la seva guitarra elèctrica i dels alumnes de 1r de Batxillerat van interpretar magistralment diverses cançons, des de Cantares de Joan M. Serrat, en homenatge al poeta Antonio Machado, a l’Hallelujah de Leonard Cohen.
  En fi: una fantàstica manera d’acomiadar el curs 2016/17. Podeu veure fotos de la jornada en aquest enllaç.

Moltes gràcies a tots els qui van fer possible aquesta jornada i moltes felicitats per la feina realitzada!
  El dijous 8 de juny va tenir lloc a la Mediateca dels nostre Institut la segona sessió del Club de Lectura d’aquest curs. La trobada va tenir com a protagonista la novel·la Wonder, de l’escriptora Raquel J. Palacio. 

  La quinzena d’assistents varen poder debatre sobre diversos elements tècnics d’aquesta obra (punt de vista narratiu, personatges, etc.), així com varen poder comentar també tots aquells aspectes del contingut que els havien cridat més l’atenció. 

  El llibre té com a protagonista l’Auggie, un nen que va néixer amb una malformació facial que li havia impedit anar a una escola normal fins que, amb 10 anys, els pares decideixen deixar de protegir-lo i el matriculen en una escola ordinària. Al llarg del llibre l’August intentarà fer tot el possible per convèncer els seus nous companys que és com ells, malgrat les aparences. Aquesta novel·la, plena de bondat i coratge, ens mostra la bellesa que tenim al nostre voltant i que, massa sovint, som incapaços de percebre. En definitiva, la sessió va servir, també, per valorar la necessitat d’acceptar els altres tal i com són, malgrat les diferències de tot tipus que hi pugui haver entre ells i nosaltres.

  L’acte es va acabar amb un petit refrigeri i amb el compromís per part de tots de retrobar-nos el proper curs amb noves novel·les a sobre la taula. 

  El dissabte 27 de maig va tenir lloc el IX Fòrum de Treballs de Recerca de l’Alt Empordà. Les nostres alumnes Andrea de la Rosa i Victòria Milovanova van ser les representants del nostre Institut amb els seus treballs Félix Lope de Vega y Carpio, ¿siguen vivas las tragicomedias mitológicas del Fénix de los ingenios? i L’acolliment familiar: una família, un dret per a l’infant. Les seves exposicions van ser tot un èxit i tots els assistents van gaudir dels resultats d’una feina molt ben feta.

Moltes felicitats, Andrea i Vica!!!
  El passat divendres 19 de maig es va realitzar, al Cosmocaixa de Barcelona, el VI Concurs de cristal·lització en el qual van participar els alumnes de 1r de Batxillerat de Química del nostre Institut.

  El concurs consisteix en una trobada de diferents centres educatius de Catalunya (concretament 50) on s’exposen i concursen els millors cristalls realitzats pels seus alumnes. Els cristalls s’exposen juntament amb un pòster i una presentació elaborada pels mateixos estudiants, de manera que art, cristalls i ciència són els protagonistes de la trobada.

  La jornada va ser molt intensa i emocionant. Les nostres alumnes: Eva Brunyol, Mireia Colaço i Mar González van aconseguir el 1r premi per votació popular en el concurs i, per aquest motiu, volem fer arribar la nostra enhorabona tant als alumnes com als professors per la feina feta.

  En aquest enllaç trobareu més fotos i vídeos de l’esdeveniment.


  Els dies 12 i 19 de maig la professora i coordinadora de riscos laborals, la Sra. Carme Morales, i una de les administratives del centre, la Sra. Ana Hernández, van venir fins a l’aula de Cicle Formatiu de Grau Mitjà per a fer-nos partícips de com duen a terme la seva tasca al nostre Institut.

  Així, la Sra. Carme Morales va explicar com s’elabora “El pla d’autoprotecció del Centre”, de quines parts consta, qui és el responsable de donar l’alarma, com s’ha d’evacuar l’edifici fent esment al simulacre fet durant el primer trimestre. En especial, va interessar a l’alumnat la distinció dels diferents tipus d’extintors, que ells ja havien vist per l’Institut. 

  La Sra. Ana Hernández, per la seva banda, els va oferir una xerrada sobre “La gestió d’una oficina: àmbit públic versus àmbit privat”, que va ser una combinació d’explicació de coneixements combinada amb molts exemples de l’experiència professional. 


Pàgina 1 / 45 (1 - 10 de 442 Total) Pàgina següent Última pàgina