Institut Cap Norfeu
El centre docent, en el nostre cas concret l’ Institut, és el millor lloc per adquirir coneixements i habilitats perdurables. La base de la tasca educativa és: FORMAR CIUTADANS PREPARATS EN COMPETÈNCIES BÀSIQUES ÚTILS APLICABLES A LA VIDA DIÀRIA. Conèixer les tècniques de Suport Vital Bàsic significa conèixer com salvar vides, aprendre és fàcil i només comporta unes poques hores lectives anuals. Davant aquesta realitat i davant els següents fets que s’han demostrat, es pot concloure que la inclusió del SV (Suport Vital) a l’escola pot preparar la ciutadania per atendre a l’ACR (Aturada Cardiorespiratòria). Per tant la formació sistemàtica en SV als centres educatius pot contribuir a augmentar la supervivència de les aturades cardíaques de la nostra comunitat. Aquest curs hem fet la introducció a la formació en SV en el nostre centre amb els alumnes de primer de Bat, aquí teniu un vídeo demostratiu del que hem estat fent:

  Com cada any, els alumnes de 1r de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu varen ser acollits, durant tres dies, pels de l’INS Hug Roger III de Sort, capital del Pallars Sobirà. Aquesta trobada va tenir lloc els dies 6, 7 i 8 d’abril.
  El dimecres  6 els alumnes de Sort van rebre els de Roses al Riuet, on  van fer un dinar a base d’entrepans. Va ser així com es va iniciar el primer contacte entre els components dels diferents instituts. A la tarda varen ser rebuts per les autoritats municipals i després van visitar la formatgeria “Tros de Sort” on van poder fer un tast de formatges després d’escoltar l’explicació del seu procés d’elaboració.
  El matí del dia 7, els alumnes dels dos centres van gaudir de la pràctica de diferents activitats esportives com van ser el kayak, el senderisme i el passeig a cavall. Es van fer tres grups que realitzaven els esports de manera rotativa. La tarda la van tenir lliure i molts van aprofitar per passejar pel poble i gaudir de les seves privilegiades vistes.
  El divendres 8,  tant els alumnes de Sort  com els de Roses es van retrobar a les instal·lacions de l’INS Hug Roger III per esmorzar i després varen gaudir d’una activitat esportiva molt popular a les comarques de muntanya: el ràfting. La visita va finalitzar amb un dinar de comiat i amb la promesa que els de Sort retornaran la visita el proper mes d’octubre. 
  Per segon any consecutiu, els alumnes del Cap Norfeu van participar a la Mostra de Poesia de les Comarques Gironines, que va tenir lloc el 13 d’abril a La Cate de Figueres.

  El poeta triat pels alumnes de l'Optativa de Llengua Catalana de 3r d'ESO per preparar el seu espectacle va ser Francesc Garriga, i van escollir-ne uns quants poemes breus, intensos, que parlen d’allò important a la vida com és el pas del temps, les paraules, la veritat i la mentida, l’amor... L’acompanyament musical va anar a càrrec de Darknest Nights, la banda de rock de l'Institut, de 4t d'ESO, i l’escenografia la van preparar els alumnes de les específiques d’Educació Visual i Plàstica de 4t.

  Com no podia ser d’una altra manera, l’espectacle va ser tot un èxit, i els nostres alumnes van poder gaudir dels muntatges de la resta de centres de secundària que hi van participar, tots d’un alt nivell.
  En aquest enllaç podeu veure el resum de la notícia emesa per Tramuntana TV.  Veient-lo, encara vénen més ganes de participar a la propera edició!
  El passat dilluns 4 d'abril l'emprenedora Silvia Sabrià va visitar el nostre Institut per fer una xerrada als alumnes del CFGM de Gestió administrativa i als alumnes de 3r d’ESO que fan l’optativa d’Emprenedoria. Aquesta sessió cal situar-la en el projecte "Emprenedoria a l'aula”.
Sílvia Sabrià, llicenciada en traducció i interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona, traductora jurada i MBA en direcció de Màrqueting per ESADE, ha treballat en empreses de nivell internacional com a directora de Màrqueting. L’any 2011 va crear l’empresa Tick Translations. En aquesta conferència ens va explicar com aconseguir ser una empresa d’èxit a partir dels quatre punts clau següents: 

-VISUALITZANT; 
-PLANIFICANT;
-INVERTINT EN LES TIC;
-APOSTANT PER UN EQUIP HUMÀ FELIÇ I MOLT FORMAT. 


Amb ganes de millorar la formació dels nostres estudiants, volem fer el cicle formatiu d'administració i finances en modalitat dual, fent participar més les empreses en la formació dels alumnes. Avui dijous 14 d'abril a les 8 del vespre farem una taula-rodona al Teatre municipal de Roses (C/Tarragona, 81), en la qual hi participaran diverses personalitats:

  El passat divendres 11 de març, els alumnes de 2n de Batxillerat van tenir l’ocasió de visitar el Saló de l’Ensenyament a Barcelona. 
  Allà van poder informar-se de l’àmplia i diversificada oferta formativa, tant a nivell universitari con de cicles formatius. Prèviament, el divendres 19 de febrer se’ls havia ofert la possibilitat d’assistir a les jornades de portes obertes organitzada per la Universitat de Girona.
  Esperem que les dues visites els hagin ajudat a decidir els estudis a què es volen dedicar!
  La setmana del 14 al 18 de març un grup d’alumnes de 2n de Batxillerat van viatjar a Àmsterdam de viatge de final de curs.

 

 Per una banda, van aprofitar l’àmplia oferta de museus de la capital, com ara la casa d’Anne Frank, el museu Van Gogh i el museu més gran d’Holanda: el Rijkmuseum. També van tenir l’opció de visitar la casa natal del pintor holandès Rembrandt i l’estadi de l’Ajax, l’Amsterdam Arena. A més, van poder gaudir de la ciutat navegant pels canals amb creuer i passejant pels parcs, barris i altres indrets emblemàtics, tals com el Voldenpark, la plaça de Leidsplein, el Barri Vermell, el Palau Reial, la concorreguda Plaça Damm, la moderna biblioteca d’Àmsterdam...

  No només van conèixer Amsterdam sinó que també van visitar l’Afsluitdijk-Gran dic, el pintoresc poblet de Marken, una fàbrica de formatge típic holandès i el poble pesquer de Volendam.

  Aquest ha estat l’últim viatge d’aquest grup d’alumnes organitzat per l’Institut i desitgem que n’hagin gaudit molt! Podeu veure fotos del viatge aquí.
El dimarts 5 d'abril es van celebrar a Figueres els quarts de final del Dotzè Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta, organitzat pel Departament d'Ensenyament i la Fundació Enciclopèdia Catalana. Una representació dels nostres alumnes de l’Optativa de Llengua Catalana de 3r d’ESO hi varen participar, en la categoria “Tropa de corsaris”, amb una excel·lent lectura compartida de fragments de Kamal i els alfabetistes, d’Àngel Burgas. Enhorabona per la feina!  El dissabte 9 d'abril va tenir lloc a Figueres la 2a edició dels Premis de Narrativa Periodística Diàlegs d’Educació per a Secundària, organitzats pel Setmanari Empordà i el Servei Educatiu. El mateix dia va tenir lloc també la 5a edició per a Primària. La representació del nostre institut, que hi va participar juntament amb vuit centres públics més i tres de concertats, estava formada pels alumnes Lluís Romani, Cielo Guerra, Javi Pajuelo i Meritxell Mosquera (tots ells de 3r d’ESO-A), Jordi Abad (de 3r d’ESO-B) i Clara Pintado (de 3r d’ESO-C). Molta sort a tots ells!
Les famílies dels alumnes que actualment cursen 6è de Primària heu de realitzar la preinscripció del vostre fill/a per tal d’incorporar-se a l'Institut el proper curs 2016/17.

Aquest període de presentació de les sol·licituds va del 30 de març al 7 d’abril del 2016, inclosos.

En aquest sentit, el passat dimecres 30 de març al vespre es va celebrar una Sessió informativa i una posterior visita a les nostres instal·lacions amb un molt destacable èxit de públic.

Al llarg d’aquesta sessió de portes obertes, el Director de l’Institut, Agustí Brunyol, va presentar les qüestions més rellevants que caracteritzen el nostre Centre, especialment les que fan referència al Projecte Educatiu. Seguidament, es va fer una visita guiada per les diferents dependències de l’edifici: Mediateca, Laboratoris, Aules d’Informàtica, Tallers de Tecnologia, Aules de 1r d’ESO, Cantina, etc., i es van poder resoldre tots el dubtes que els pares i mares assistents anaven plantejant. Des d’aquesta pàgina web volem agrair l’assistència a tots els pares i mares, així com destacar la confiança i l’interès mostrats per part de tothom. Això ens encoratja a continuar treballant com fins ara. Podeu ampliar la informació del procés de preinscripció 2016/17 per a Secundària Obligatòria en aquest enllaç.


Pàgina 1 / 34 (1 - 10 de 334 Total) Pàgina següent Última pàgina