Institut Cap Norfeu

  Per desè any i de forma ininterrompuda, l’Institut Cap Norfeu torna a participar a la Mostra de Teatre d’Instituts públics de les comarques de Girona, que ja va per la seva 24a edició.

The Watchmen, el nostre grup de teatre format íntegrament per alumnes de 2n d’ESO, se’n va aquest dijous 25 cap a Blanes on representarà l’obra Gustos Nous, de Mercè Maure. La funció explica com dues amigues, una noia catalana i una altra d’origen pakistanès, s’intercanviaran els pares. Així, es pensen, una podrà dur un brillantet al nas i l’altra aconseguirà que la deixin vestir-se amb texans i samarreta.

  Visca el teatre, la Mostra i el Cap Norfeu!
  Com ja va essent habitual aquests darrers cursos, des dels Departaments de Llengua Catalana i Llengua Castellana del nostre Institut organitzem xerrades-col·loqui entre els nostres estudiants i els autors d’alguns dels llibres que han llegit per tal d’aproximar els escriptors als seus joves lectors. 

  El passat dijous 18 de maig, els alumnes de 4t d’ESO van tenir el privilegi de conèixer i escoltar el reconegut escriptor David Monteagudo autor, entre d’altres, de Fin, una de les novel·les de lectura obligatòria en aquest curs. 

  Al llarg de les properes setmanes ens visitaran tres altres novel·listes de prestigi: el 25 de maig Xavier Hernàndez, que ens parlarà d’El joc de la guineu, llibre obligatori a 1r d’ESO; el 29 de maig, Pilar Garriga, autora de la novel·la Un estiu a Borneo, que estan llegint els nostres alumnes de 2n d’ESO; i el 5 de juny, Sebastià Roig (coautor de la novel·la Ullals, que han llegit els nostres alumnes de 3r). 


  La xerrada va anar a càrrec del Sr. Narcís Heras, del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, i del Sr. Jordi Morales, de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit. El Sr. Morales, molt amablement, els va fer partícips de la seva pròpia experiència, ja que va ser víctima d’un accident de trànsit per culpa d’un conductor que anava sota els efectes de l’alcohol. Aquest trist accident va tenir com a conseqüència que, des de llavors, s’hagi de desplaçar en cadira de rodes, i va explicar als alumnes com és la seva vida des d’aquell fatídic moment.

  Des del nostre Institut volem agrair als ponents la seva visita i que hagin compartit amb nosaltres les seves experiències. 

  Els alumnes de 1r curs del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa del nostre Institut varen participar al Mercat de Cooperatives que la Diputació de Girona i Emprengi (Associació de Promoció de l’Emprenedoria i el Cooperativisme als Centres Educatius) han impulsat durant aquest curs escolar. Aquest programa educatiu ha comportat la creació experimental de 17 cooperatives per part de 250 alumnes de 13 centres educatius gironins. Els estudiants han aplicat la metodologia Empresa Jove Europea de l’entitat asturiana Consorci Valnalón – Ciutat Tecnològica.

  El programa educatiu es va cloure el passat dimarts 16 de maig amb la Jornada d’Emprenedoria dels instituts de les comarques gironines, que va tenir lloc a l’Auditori de Girona durant el matí. Aquesta jornada explicativa culmina la tasca dels estudiants que durant aquest curs han dut a terme la creació de les cooperatives i els aspectes clau del projecte, en especial els relacionats amb la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre i altres temes organitzatius de finances, màrqueting i organigrames de funcionament.

  La jornada va començar a 2/4 de 10 a l’Auditori de Girona i, tot seguit, Anna Arisa, docent de Cooperatives de Treball de Catalunya, va impartir la xerrada “La cooperativa, un model per emprendre”. Tot seguit va tenir lloc la presentació de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

  Finalment, a partir de les 2/4 de 12, es va fer el Mercat de les Cooperatives a l’esplanada d’entrada al passeig central de la Devesa.

  L’alumne Isaac Expósito ha estat recentment guardonat amb el premi a la millor traducció del francès al català en la categoria de Batxillerat. Aquest concurs és organitzat per la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra, i els premis s’atorguen a les millors traduccions realitzades per estudiants d’ESO i de Batxillerat. 

  L’acte de lliurament dels premis es va realitzar el passat divendres 12 de maig a la seu de l’esmentada universitat. Podeu veure’n més informació en aquest enllaç

  Des d’aquí volem donar l’enhorabona a l’Isaac i a tota la seva família per aquest merescut premi.
  L’alumna de 4t d’ESO Marina Sala ha estat un dels 50 estudiants seleccionats, d’entre més de 700 de tot Catalunya, per participar a la 10a edició del Programa Joves i Ciència, gestionat per la Fundació Catalunya-La Pedrera.

  Aquest programa té una durada de tres anys, amb la temporització següent:

1r any: estades a MónNatura Pirineus del 26 de juny fins al 8 de juliol. Els 50 estudiants seleccionats tenen l’oportunitat de viure l’experiència de participar en un projecte d’investigació científica en aquest magnífic indret de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà.

2n any: estades al Centre de Recerca. Durant l’estiu de 1r a 2n de batxillerat, viuen directament la recerca científica en un laboratori d’un centre de recerca, o bé participen en un programa internacional de ciència.

3r any: estades de cerca. Finalment, en l’última fase del programa, els participants s’enfronten al repte de proposar un projecte de recerca a desenvolupar, ja sigui en un centre d’investigació local o en un programa internacional de ciència.

 Podeu veure més informació del Programa Joves i Ciència en aquest enllaç..

 Enhorabona, Marina, per haver estat seleccionada!
  El passat 3 de maig els alumnes de la classe dels “Indis” i dels “Mariners” de la Llar d’Infants Municipal de Roses El franquet de mar, acompanyats per les seves mestres i educadores, van desplaçar-se des de les seves aules fins al nostre Institut per veure l’hort urbà. Amb ells venia també la nostra alumna de 4t ESO-E, Zarela Fernández, que des de fa dos cursos realitza la seva estada formativa a la Llar d’Infants com a part del seu currículum diversificat. Aquí els esperaven una part dels alumnes de 4t E i una part del professorat que dirigeix el treball a l’hort.

  La iniciativa engegada per la nostra companya Zarela va desenvolupar-se al llarg d’una petita part del matí i va consistir a permetre que els petits, en grups de tres i guiats per un de gran, poguessin acostar-se, tocar i olorar les verdures, hortalisses i plantes aromàtiques. D’altra banda, també es va trasplantar julivert, menta i api a petits testos que a partir d’ara viuran a la Llar.

  Tot plegat va resultar ser una visita entranyable i que ens encoratja a continuar endavant la idea d’obrir les portes del nostre hort més enllà de les parets de l’Institut. Podeu veure més fotos d’aquesta trobada en aquest enllaç.
  Del 25 al 29 d’abril un grup de 55 alumnes de 4t d’ESO van viatjar a Londres de viatge de final de curs i final d’etapa.
  Durant els cinc dies d’estada a la capital britànica van tenir l’oportunitat de visitar importants museus com la National Gallery o el Museu Britànic, a més del Museu d’Història Natural i el de la Ciència.
  Van tenir l’experiència de veure fantàstiques vistes de la ciutat des de les alçades del London Eye (la gran atracció a la vora del riu Tàmesi) i també van fer grans passejades per poder veure de prop els monuments imprescindibles de la city com el Big Ben, la Torre de Londres, el palau de Buckingham o el Hyde Park. També van poder voltar pels mercats de Camden Town o Portobello i no van deixar cap botiga per veure a Oxford Road.
  A més de visitar una gran capital van poder practicar l’anglès en situacions reals van espavilar-se per fer-se entendre.

  Esperem que n’hagin gaudit molt i que recordin aquest viatge durant molt de temps!


  El dimecres 3 de maig es va celebrar el lliurament de premis de l’11a edició dels Premis als treballs de recerca dins l’àmbit de la Química, organitzats per la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). El nostre alumne de 2n de Batxillerat Isaac Expósito Martínez va ser guardonat amb un accèssit pel seu treball de recerca Un trencaclosques biomimètic

  El lliurament de premis va tenir lloc a la sala Prat de la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans de Barcelona. Podeu veure’n la informació en aquest enllaç

Enhorabona, Isaac, per aquest merescut reconeixement!


  El passat 20 d'abril va tenir lloc la I Trobada d'Emprenedoria dels estudiants d'Economia i Economia de l'Empresa de 4t ESO i Batxillerat dels instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes. La jornada es va dur a terme al nostre Institut i va comptar amb tres ponències dutes a terme per emprenedors de la comarca, a més d’un joc Kahoot amb preguntes relacionades amb les xerrades. Aquest és el perfil dels ponents:

Albert Alemany: consultor web especialitzat en comerç electrònic, enginyer informàtic i director d'AlterEgo. També és assessor, professor i conferenciant en actes tecnològics
Cristina Brugués: va estudiar psicologia i es va especialitzar en percepció, comunicació i temps. Ens va explicar per sobre les diverses empreses que tenia, com per exemple, Autoescola Club, i es va centrar a explicar-nos el seu últim projecte, Imagina Kids, que consisteix en un centre educatiu alternatiu de 0 a 6 anys. 

Esteve Guerra Serra: emprenedor rosinc llicenciat en administració i direcció d'empreses i MBA per IE Buisness School. Ens va mostrar la major part dels projectes que ha emprès, ens va explicar de manera senzilla conceptes tècnics com “emprenedor”, “empresari”, etc., i ens va mostrar amb xifres reals com per emprendre no cal tenir diners, sinó idees i motivació. 

  Des d’aquí volem agrair l'esforç dut a terme pels ponents, pels organitzadors i per l'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres per poder portar a terme aquesta activitat.


Pàgina 1 / 43 (1 - 10 de 430 Total) Pàgina següent Última pàgina