Institut Cap Norfeu


  Divendres deu d'octubre, vuitanta-sis alumnes, sis professors, un cim per coronar (el pic de l'àliga) cinc-cents metres de desnivell, nou quilòmetres de recorregut i cinc hores per endavant. Aquest és el repte que teníem els participants de l' Institut Cap Norfeu de Roses. Mirant les fotografies adjuntes es pot veure  que ho vam aconseguir, i amb nota alta! Repte assolit. Felicitats a tots.El nostre alumnat de 1r d'ESO va poder gaudir d'un dia esplèndid a la caminada que van dur a terme el passat 2 d'octubre des d'Espolla fins a arribar al dolmen i al menhir que hi ha al municipi. Després van tornar al poble on van fer una gimcana per a conèixer els llocs més emblemàtics d'Espolla. Esport, natura i diversió per un dia magnífic en que els diferents grups de 1r es van barrejar per a les activitats i així es van anar coneixent millor.

Més fotos


Dilluns 15 de setembre.

- Tots els alumnes d'ESO, BTX i CFGM1r iniciaran el curs seguint l'horari següent:

8:00h - 12:30h.

- Els alumnes de CFGM 2n iniciaran el curs a les 9:00h

ATENCIÓ: Els alumnes de CFGS iniciaran les classes el proper divendres 19 de setembre a les 14:45h 
El dies 16, 17 i 18 de juny els alumnes de 2n d’eso van anar a la casa de colònies Illes Medes a l’Estartit.
Van ser tres dies de convivència amb l’objectiu d’aconseguir conèixer el nostre entorn més proper.
L’empresa Medaqua va ser l’organitzadora de les activitats. Tot i les inclemències metereològiques, els alumnes van poder gaudir d’activitats i esports aquàtics com el caiac de mar (caiacs de dues places) , snorkeling (nedar i submergir-se amb tub i ulleres de busseig), vela (navegar amb la nova embarcació Fillao de 9m d’eslora) i Aventura Robinson (sortida amb vaixell fins a una cala “perduda” dels Penya-segats del Montgrí).Com estem fent els darrers cursos, el Cap Norfeu ha premiat aquells alumnes que han destacat en diferents àmbits, ja sigui per tenir els millors expedients d'ESO (Arnau Pagès, Paula Llanet, Juanjo Murga i Marc Ayter), o de Batxillerat (Anicet Tibau), com per haver guanyat meritosos premis a nivell provincial o, fins i tot de Catalunya (Marisa Cid i Pau Coll). 
Per aquest motiu se'ls va convocar el passat dimecres 25 de juny a la biblioteca del centre on es trobava tot el claustre de professors i, sota un bany d'aplaudiments, van rebre un diploma acreditatiu i uns presents de la mà del Director, Agustí Brunyol, que els va desitjar més èxits pel futur.

Deixem la pluja de Roses enrere i ens n'anem a Banyoles on ens espera molt bon dia i una colla de monitors molt entusiastes, nosaltres encara estem mig adormits i en Pepet ens rep amb molta energia. La casa té pista de futbol, bàsquet, piscina... i molt aviat tenim una part del grup engrescat amb la pilota i una altra part canviant-se com pot perquè encara no tenim habitacions, però res impedeix posar-se en remull a la piscina!

A la tarda comencem les excursions per conèixer l'entorn, l'estany que és el principal signe d'identitat de la ciutat, l'estanyol i les místiques estunes. Semblaria que tothom ha d'estar molt cansat, però encara hem reservat energia pel joc de nit....i quan, finalment es fa fosc i està a punt de començar..., BRUUUUMMMMM!!!! Llamps, trons i un bon xàfec! Canvi de plans doncs, fem una guerra de cançons que, és clar, no ajuda a parar la tempesta... Quan els professors diuen que és hora d'anar a dormir, evidentment tothom hi està d'acord..., aquesta part no cal explicar-la!

L'endemà, morts de son, continuem coneguent l'entorn del poble, gaudint de la piscina, de l'Olimpíada que organitzen els monitors... Avui sí que sembla que hem d'estar tots cansats! Però no és així, queda molta guerra, molta il·lusió i moltes ganes d'empolainar-nos i saltar a la pista de ball, la nit més esperada per una part del grup, la nit estrella, la nit de la discoteca.
I quan els professors diuen que és hora d'anar a dormir, aquesta vegada ja no queden ni forces per contestar!

El passat 19 de juny una representació dels alumnes i professors de CONV-4 van presentar el Projecte "Aprenents" dins del Mercat d'Entitats i Projectes Educatius organitzat per la Fundació Espavila, dins el marc de les 3es. Beques "Educar fomentant l'esforç". 
L'exposició va tenir lloc al Palau Robert  de la Generalitat, a Barcelona i cal felicitar els alumnes Javi Santos, Diosbel Salas i Rachid Ben Abdeljalil i  les professores: Anna González i Sònia León pel fet de portar, més enllà de les portes del nostre institut, les bones iniciatives pedagògiques, i per l'interès que va despertar el Projecte en la resta de visitants.

Fa uns dies us informàvem que des de l'alternativa de biologia de 1r d'ESO vam participar en el concurs de vídeos d'experiments X(p)erimenta, de Recerca en Acció. Es van presentar més de 180 vídeos de tot Catalunya. Doncs ja tenim el veredicte, i dos dels nostres vídeos han estat guardonats amb una menció cada un!

Els vídeos amb menció han estat:

- L'evapotranspiració de les plantes: Maude Béchamp i Abril Martínez (Radostín Enchev: càmera).

- La pell de l'aigua: Marina Sala, Marina Lizán i Laia Lloveras (Mohamed el Amrani: càmera i muntatge del vídeo, i Carlos Rodríguez: càmera)

Moltes felicitats a tots els guardonats!Aquest curs escolar el Departament d’Ensenyament ha signat un conveni amb l’Institut Francès d’Espanya per establir el Diploma d’Estudis en Llengua Francesa. El DELF Escolar a Catalunya l’atorga el Ministeri d’Educació Nacional de França : Nivells A2 i B1 del Marc Comú Europeu de Referència. L’objectiu d’aquest acord de col·laboració entre les dues administracions és promoure l’excel·lència en les llengües, fomentar l’estudi de més idiomes entre l’alumnat i potenciar el coneixement de la Llengua Francesa. El nostre centre s’ha afegit a aquesta iniciativa durant el present curs escolar. Un total de 18 alumnes s’hi han presentat en ambdós nivells (9 alumnes al A2 i 9 alumnes al B1). Els resultats han estat molt satisfactoris amb un 98% d’aprovats amb una mitjana de Notable. Des del Departament de Francès estem molt contents i esperem que el curs vinent s’apuntin més alumnes perquè puguin gaudir d’aquesta convocatòria especial per als alumnes d’ESO i Batxillerat que cursen francès tant a Primera com a Segona Llengua Estrangera.

Félicitations à tous nos étudiants!!!!

Els alumnes del Projecte "Aprenent" (conveni de 3r d'ESO) tindran el repte, el curs vinent, de tornar a realitzar el Projecte "Titelles", aquesta vegada amb l'objectiu de millorar els hàbits alimentaris dels nens i les nenes de P-3 i P-4 de les escoles del municipi, a través de la faula i la imaginació d'uns titelles que animaran als més petits a fer un tasteig de fruites, verdures i hortalisses.
Aquest nou objectiu compta amb el recolzament de la setena edició de les Beques Jaume Casademont, un projecte conjunt de la Fundació Jaume Casademont, l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i Dipsalut. El passat dimarts 10 de juny Anna M. González i Jordi Cruset van ser els encarregats d'anar a recollir de mans d'en Marc Gasol (padrí de l'acte d'entrega) el guardó de becats. D'entre més de cent projectes presentats, el "VITAMINA'T o Titelles 3.0" dissenyat pels professors del Departament de Diversitat del Cap Norfeu, va ser un dels escollits pel Jurat dins la categoria d'Educar Menjant.
Més informació:

Pàgina 1 / 21 (1 - 10 de 204 Total) Pàgina següent Última pàgina