Institut Cap Norfeu
Ja tenim a punt la primera edició del Club de Lectura d'enguany que la dedicarem a la novel·la Ullals, de Salvador Macip i Sebastià Roig, guanyadora del premi Joaquim Ruyra.

Estem molt satisfets de començar amb aquesta novel·la protagonitzada per adolescents que, de ben segur, us farà posar els pèls de punta.

La sessió per posar en comú les experiències, sensacions, pors... que ens hagi provocat la lectura tindrà lloc el dijous 29 de gener de 2015, a les 16.15h a laMediateca del centre. A més a més, també ens fa molt contents  poder-vos confirmar la presencia de Sebastià Roig a la nostra trobada. 

Aquells que hi estigueu interessats, podeu inscriure-us a l'enllaç que trobareu al blog del Club de Lectura www.clublecturanorfeu.<wbr />blogspot.com

Un cop us hàgiu inscrit us enviarem un correu electrònic per concretar la data i hora de la recollida de l'exemplar del llibre.

Hi esteu tots convidats, apunteu-vos-hi!!!Ens plau presentar-vos el projecte en xarxa
[A punt de llegir], en el qual participa el nostre centre, que neix fruit del treball col·laboratiu entre les 10 biblioteques públiques de la comarca i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà.

El projecte vol impulsar una campanya, a partir dels centres educatius i les biblioteques, que posi èmfasi en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família per tal de fomentar l’hàbit lector dels nostres infants i joves

S’ha cregut interessant partir dels seus interessos, inquietuds i del procés evolutiu a l’hora de recomanar un llibre de lectura. A tal fi, s’han escollit 18 temàtiques en referència als trets més significatius, orientacions i motivacions de la personalitat dels alumnes en cada franja d’edat des de P3 a 4t d’ESO.


Etapa

1r Trimestre

2n Trimestre

3r Trimestre

1r. cicle ESO

Trastorns alimentaris

Drogues

Sexualitat

2n cicle ESO

Racisme

Violència

de gènere

Responsabilitat


Cada trimestre, juntament amb l’informe de notes, rebreu un punt de llibre on trobareu una recomanació d’un conte o llibre adequat a l’edat i moment evolutiu del vostre fill o filla. Cada temàtica dels punts de llibre també va acompanyada d’una guia lectora que amplia la informació amb 6 nous llibres o contes i un llibre per a adults.

Les biblioteques de la comarca també disposaran d’un nombre limitat dels exemplars recomanats. Des de casa, des dels centres educatius, des de les biblioteques, podem ajudar els nostres infants i joves a establir una relació afectiva amb la lectura, oferint bons models lectors i proporcionant un context on puguin veure que la lectura és important.

Podeu trobar més informació del projecte a l’espai web del nostre centre, o bé:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/a-punt-de-llegir/

Carta als pares

Lectures
Aquest mes de desembre han començat, al nostre institut, aquests tallers d'educació per la salut que ha iniciat enguany Dipsalut en col·laboració amb el Dpt d'Ensenyament. El programa "Sigues tu", eines i actius per la salut pretén incentivar el desenvolupament d'actuacions encaminades a capacitar els joves per tenir cura de la seva salut. Es tracta de 8 tallers repartits durant el curs on es treballen les deu habilitats per a la vida definides per l'OMS (autoconeixement, empatia, presa de decisions, pensament creatiu, pensament crític, relacions personals, solució de problemes, comunicació assertiva, gestió de les emocions i els sentiments, i gestió de les tensions i l'estrés). La Ma. Antònia Barceló, de Fundesplai i els tutors de 3r d'ESO són els encarregats de desenvolupar aquests aprenentatges mitjançant metodologies actives i de caire vivencial en base a interessos i les experiències de l'alumnat de 3r d'ESO.

L'AMPA de l'INS Cap Norfeu convoca un concurs de dibuix per a la nova portada de l'agenda de cares al curs 2015-16. Es tracta d'una convocatòria on us podeu presentar si sou alumnes del nostre institut, però només es podrà presentar un dibuix per alumne. L'obra ha de ser original i podrà triar-se la tècnica artística desitjada, però el tema haurà d'estar relacionat amb l'institut o el món de l'educació. El termini de presentació és el 19 de març. Si en voleu més informació, podeu llegir les bases en aquest enllaç.Després d'haver estat unes setmanes exhibits al vestíbul del nostre institut, per fi tenim els guanyadors del Concurs de dibuix de  la sortida de cohesió a Sant Pere de Rodes. Són:

2n A  Isaac Isselstein  /  Cielo Guerra
2n B  Jordi Abad  /  Nerea Fontdecaba
2n C  Marina González
2n D  Clara Pintado  /  Aleix Soler
2n E  Nouhaila Khatira

Enhorabona a tots!!!

El passat dimecres 26 de novembre van tenir lloc les eleccions per escollir els nous representants de les famílies i els professors del Consell escolar del nostre institut. De la mateixa manera, durant tota la setmana els alumnes van poder escollir els seus representants a l'hora de tutoria. Els resultats són els següents:

Sector Pares/mares:

- Sra. Mar Chinchilla Vílchez
- Sra. Yolanda Santos Díaz

Sector Alumnes:

- Sr. Nil Díaz Lloancy 
- Sr. Alejandro Sánchez Vicente

Sector Professors/es:

- Sra. Ma del Mar Benavides Amate
- Sra. Mireia Echegoyen Quintà
- Sr. Raül Meló Vidal
Com venim fent els darrers anys, els alumnes de segon d'ESO han tingut l'oportunitat d'assistir  a la xerrada de l'ONG de Roses en benefici de Guinea Conakry, on han pogut escoltar i veure la història d'aquesta organització, des del seu començament i desenvolupament fins avui dia. Han escoltat molt atentament i han pres consciència de la dificultat amb què sobreviuen els nens d'aquesta localitat africana, els quals, gràcies a l'ONG rossinca, tenen la possibilitat d'assistir a escola Havent menjat alguna cosa d'esmorzar, que d'altra forma els seria impossible. 

ENLLAÇOS: Finalitzat el període de recollida d'aliments, ha arribat el moment del recompte. Aquesta setmana uns quants alumnes voluntaris de 4t d'ESO han comptabilitzat les quantitats dels diferents tipus de productes i s'ha assolit el total de 129 kg. Properament Càritas recollirà i distribuirà aquests aliments entre les famílies que ho necessitin.Lundi 17 novembre on est allés visiter la ville de Narbonne avec tous les élèves de français, de 1er à 4è d’ESO. On a visité le Marché des Halles, un centre à intérêt spécial où les élèves ont pratiqué le vocabulaire des produïts qu’on peut y acheter ainsi que le nom des différents établissements. Ils ont interviewé des passants, des commerçants afin d’utiliser les formules apprises en classe. Il faut dire que les étudiants ont trouvé les Narbonais très accueillants et gentils en répondant de bon gré à toutes les questions qu’ils avaient dans leur dossier élaboré par les professeurs de français. On a visité également la Cathédrale et le merveilleux Cloître ainsi que le Jardin des Archevêques. Et finalement la Place de l’Hôtel de Ville où l’on a mis à jour une portion de la Via Domitia. On a passé une très bonne journée à Narbonne!
El passat dimecres 19 de novembre els alumnes del cicle formatiu de gestió administrativa i de 1r de Batxillerat (Economia i Economia Empresa I) es van desplaçar al teatre Jardí de Figueres on INNY, organització sense ànim de lucre dedicada a la difusió de l'esperit emprenedor, va presentar 4 ponències fetes per quatre joves que van explicar les seves experiències emprenedores:

MOHAMED EL AMRANI: Natural de Roses, ens ha explicat la seva implicació professional en el periodisme social.

SARA GIMÉNEZ: Ex-balladora professional que actualment desenvolupa una plataforma per la integració total de persones amb problemes auditius en el món turístic. (Prometeo)

HUMBERT CLOTET: Model i dissenyador, ens ha explicat la seva experiència i visió del món de la moda.

MERITXELL MOLINA: Ens explica la seva experiència emprenedora que l'ha portat a participar a l'Imagine Silicon Valley entre altres concursos.

Finalitzades les ponències, s’ha obert un torn de preguntes en què hi han intervingut tres alumnes del nostre institut.

S'ha aprofitat el desplaçament a la capital de l’Alt Empordà per conèixer el Consell Comarcal de l’Alt Empordà on ens han fet una visita guiada a tots els seus departaments (Benestar Social, turisme, presidència, urbanisme, cultura, educació, serveis tècnics, noves tecnologies, oficina d’habitatge, intervenció i tresoreria, etc). I, per acabar, vàrem visitar Xaloc, un organisme depenent de la Diputació, que gestiona els tributs de molts municipis de la comarca.El nostre institut col·labora, un any més, amb Càrites de Roses per aconseguir aliments i productes de primera necessitat. Coincidint amb el Gran Recapte d'Aliments que es portarà a terme a tot Catalunya els dies 28 i 29 de novembre, el Cap Norfeu fa una crida a la solidaritat dels seus alumnes, professors i de tota la gent del municipi i entorns que ho desitgi. Del 24 al 28 de novembre es podrà portar a l'institut pasta, llegums, oli, sucre, farina, sal, llaunes de peix o de tomata en conserva, llet, galetes, cereals... o qualsevol aliment envasat i en bon estat de conservació amb data de caducitats raonablement llarga o que no caduquin. Aquest any sembla que els aliments més requerits serien la llet, l'oli i la tonyina. El lloc de recollida és Secretaria; allà trobareu unes caixes per a deixar-ho. La primera setmana de desembre els col·laboradors de Càrites de Roses ho passaran a recollir. Gràcies a tothom en nom del nostre institut!


Tot treballant la Visual i plàstica i les noves tecnologies, els alumnes del Projecte Aprenent del nostre institut han estat preparant un mural cooperatiu, de cohesió de grup, tot preparant-se pels premis CAC que convoca la Generalitat de Catalunya. Aquí en teniu el resultat final.

Dimarts dia 4 de novembre un grup d’alumnes holandesos (Art College d'Almere) va visitar l’Institut Cap Norfeu per tercer any consecutiu. Varen poder recórrer els diferents espais del nostre centre i conèixer alguns dels nostres alumnes de quart d’ESO, que els van organitzar una visita encantadora. A la mediateca, es van realitzar activitats interactives en anglès i castellà on varen poder practicar els seus coneixements en converses i presentacions preparades pels alumnes on ensenyaven com era el seu dia a dia i els seu entorn. L’experiència va resultar ser del tot enriquidora. No només a nivell acadèmic sinó també a nivell personal. Esperem poder tornar a repetir-ho l’any vinent!

Enllaç vídeo
Com ja és tradició al nostre institut, el passat dijous 30 d'octubre els alumnes de 3r d'ESO van organitzar la Castanyada en col·laboració amb els seus tutors i altres professors del claustre. A les estones dels esbarjos van vendre pastissos i castanyes a la resta d'alumnes  en benefici de l'esquiada a Andorra que faran a principis de març. Des de 3r d'ESO volen donar les gràcies a tots els alumnes del Cap Norfeu per la gran participació que hi ha hagut aquest any.

FotografiesEl passat 2 d'octubre els nois i noies de 3r d'ESO del nostre institut van fer una sortida a Barcelona per visitar l'exposició "Human bodies" , un seguit d'exemplars reals de diferents parts del cos humà que havien experimentat un procès de "plastificació". Durant el 2n trimestre aquests alumnes estudiaran el cos humà i era una ocasió única ja que aquesta exposició només hi era fins el 12 d'octubre. També es va aprofitar per fer un taller d'"Energia" al Museu de la Ciència i la tècnica de Terrassa que va agradar molt a tothom.
Els passats dies 27 i 28 d’octubre vam rebre la visita dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Hug Pons II de Sort (Pallars Sobirà). És la setena edició d’aquest intercanvi lingüístic i cultural entre els dos centres amb la finalitat de conèixer el país, les formes de vida i les particularitats lingüístiques d’ambdues zones. En aquesta edició vam visitar conjuntament les ruïnes d’Empúries, vam fer una visita guiada per l’Ins Cap Norfeu, vam ser rebuts per l’alcaldessa i la regidora d’Ensenyament a la Sala de plens de l’Ajuntament i vam arribar a Cadaqués amb vaixell. A partir d’ara comencen els preparatius de la vuitena edició de l’intercanvi, que portarà als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Ins Cap Norfeu a Sort la primavera del 2015.

Fotografies
Com s'ha vingut fent els darrers cursos, els nostres alumnes complementen els aprenentatges de les aules amb tallers i xerrades per part de professionals de diferents camps. En Narcís Heras, psicòleg, és un d'aquests especialistes que ja coneix la casa i que, d'una forma planera i divertida ajuda als nostres alumnes a entrar al món dels adults ("Taller d'habilitats socials", "Pas a l'adolescència", "Prevenció o detecció de les tecnoaddiccions"...) i, com veieu a la imatge, és qui ha encetat el curs de xerrades a 1r d'ESO. 
Després serà el torn de l' "Alimentaxió saludable" i d'"Internet segura" a 1r d'ESO, de l'Educació viària (policia local) o de conèixer ONGs (Guinea Conakry) a 2n d'ESO, dels Primers Auxilis (Creu Roja) i el Taller de Sexualitat a 3r d'ESO, o de La Marató de Tv3 i el taller sobre la Violència masclista a 4t d'ESO, per posar alguns exemples. Donem, doncs, el tret de sortida: Bon curs 2014-15!!!El Pla d’Acció Internet Segura per a la protecció del menor, es va engegar ja el 2008 per part de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra amb la finalitat de promoure i col·laborar en la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents, i des de llavors ja s'ha anat aplicant al nostre institut amb xerrades tant per a l'alumnat com per a les famílies.

No obstant això, Internet i les Xarxes Socials evolucionen a un ritme de vertigen i la PG-ME sempre intenta buscar noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves. En aquesta línia, i seguint les últimes tendències europees, s’ha posat en marxa un projecte en el que els propis alumnes adquireixen un major protagonisme en el moment de transmetre el nostre missatge. Moltes vegades el missatge arriba de manera més eficaç i eficient quan l’emissor és un propi company i el receptor se sent més confiat a l’hora de posar en coneixement algun problema que pugui tenir relacionat amb la Xarxa.

El projecte, sota el nom “Internet Segura de tu a tu”, té com a objectiu principal la conscienciació dels problemes i riscos que pot generar la Xarxa i crear hàbits saludables en la utilització d’Internet i les xarxes socials. La idea principal és que joves de 1r de Batxillerat (extrets de la bossa de mediadors del centre), durant aquest 1r trimestre, rebran una formació per part de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i les Xarxes Socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys més joves de 1r d’ESO. A més, aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar.Ahir, 20 d'octubre, a les 9h30 del matí, va tenir lloc el simulacre d'evacuació que va agafar per sorpresa tothom. Seguint les instruccions que havia rebut el claustre a principi de curs per part de la coordinadora de riscos, Carme Morales, l'evacuació es va produir amb total normalitat. En 2 minuts i 41 segons tot l'alumnat, professorat i personal de serveis de l'institut ja era a la pista poliesportiva, punt de trobada en aquests casos. Tot seguit es va donar per finalitzat el simulacre i tothom va tornar a l'aula. 

Més fotos


Pàgina 1 / 23 (1 - 10 de 225 Total) Pàgina següent Última pàgina