Institut Cap NorfeuRecentment, hem posat en marxa un nou projecte cooperatiu per als alumnes de 4t d’ESO-E. Es tracta d’Esmorzant entre aprenents, que busca la col·laboració dels antics alumnes per tal d’orientar els nostres actuals estudiants en l’aprofitament de la seva formació, de cares a un futur laboral.
L'Abderrahim Hmaimou, l’Abde, ha estat el nostre primer convidat. Ara té 23 anys i viu a Garriguella, i va ser alumne del Cap Norfeu fa ja uns quants cursos.
La trobada li va permetre recordar amb nosaltres que ell va ser un dels primers alumnes a fer "conveni", el nostre Projecte Aprenent. Ell recorda i valora positivament l’ajuda que va rebre per part dels professors i de l’empresa Pneumàtics Roses, la qual cosa li va permetre tenir el Graduat Escolar. Tot i que ens explica que la crisi no posa fàcil el poder trobar una feina estable,   anima a tots els aprenents a esforçar-se al màxim amb el que estan fent i aprofitar el temps. Tot i que entén que a l'Institut sovint fa mandra posar-se a treballar, recomana que s’estudiï el màxim possible si es volen tenir més oportunitats en un futur.
 Els alumnes de CFGM de Gestió Administrativa i els alumnes d’Economia de 2n de Batxillerat van assistir aquest dimecres 18 de novembre a les xerrades d’emprenedoria que ha organitzat l’INNY per segon any consecutiu al Teatre Jardí de Figueres. Cal dir que INNY és una organització sense ànim de lucre, totalment autogestionada per un grup de joves d’entre 15 i 25 anys. El seu principal objectiu és esdevenir un punt d’intercanvi de projectes de vida singulars i juvenils, tot potenciant la proactivitat i l’apoderament personal.

En aquest acte de Figueres s’hi presentaven les ponències de quatre joves emprenedors, els quals van explicar les seves experiències.

En primer lloc, Alba Coll va exposar la seva experiència amb els trastorns alimentaris i l’associació Caminem junts, creada com a conseqüència d’aquesta vivència.

Posteriorment, va ser el torn d’Oriol Colomar, que es dedica a la fotografia, la seva gran afició, amb molt d’èxit després de deixar els estudis universitaris de Comunicació.

Nil Mora, per la seva part, va comentar la seva iniciativa per impulsar l’INNY i com a entusiasta organitzador d’esdeveniments.

Finalment, Pau Carbonell va explicar que li van oferir entrenar hoquei a un grup de persones amb diverses discapacitats. Després de molt d’esforç, va arribar a acompanyar-los als Jocs Paralímpics.

En acabar les xerrades, es va obrir un torn de precs i preguntes en què els alumnes dels diferents instituts que s’hi havien desplaçat van exposar els seus dubtes als protagonistes de l’esdeveniment
El dia 11 de novembre els alumnes d’Economia d'Empresa de 1r de Batxillerat, així com els matriculats a l’assignatura Estada a l’Empresa de 2n de Batxillerat van visitar Guissona i el Grup Alimentari que ha donat nom al poble.

Durant el matí un arqueòleg els va portar a descobrir els orígens romans de Guissona i al seu museu arqueològic. Desprès d'un bon dinar, gentilesa de la pròpia empresa, van visitar la fàbrica al damunt d’un tren adaptat als visitants a fi de conèixer el procés de producció.

Des de l’Institut Cap Norfeu, agraïm la gentilesa a Bon Àrea de Roses per oferir-nos aquesta oportunitat.Recentment, dos alumnes del nostre Institut, Pau Coll (2n de Batxillerat) i Joan Jorquera (4t d’ESO) han aconseguit pujar al podi en disciplines tan diferents com l’esquí de muntanya i el taekwondo, respectivament.

Pau Coll va quedar tercer en relleus de l’últim Mundial júnior d’esquí de muntanya, a Suïssa, després que anteriorment s’hagués proclamat campió de Catalunya i d’Espanya en la categoria cadet a Boí-Taüll i Benasque.

Joan Jorquera, per la seva part, que debutava aquesta temporada a la categoria júnior de taekwondo, es va penjar la medalla de bronze al Campionat d’Europa celebrat a Riga (Letònia). Al mes de setembre, a més, ja s’havia proclamat campió d’Espanya en la mateixa categoria.


Moltíssimes felicitats a tots dos i continueu recollint molts èxits!
El passat 6 d’octubre, els alumnes de 2n d’ESO, acompanyats dels respectius tutors, van anar a visitar el monestir de Sant Pere de Rodes.
Tot primer, van agafar l’autobús que els va portar prop del camí que havien de seguir fins arribar-hi. Tot pujant, anaven parlant els uns amb els altres, fent fotografies, gaudint del bonic paisatge... A mitja pujada, varen aturar-se a descansar abans de continuar fins al final del trajecte.
En arribar al monestir, varen decidir recuperar forces i varen esmorzar. Com els mateixos alumnes han anat escrivint en les redaccions que han anat realitzant, el paisatge era espectacular, amb el mar de fons i una vegetació exuberant. Alguns, a fi de trobar el millor lloc per fer fotografies, varen seguir unes escales que els permetien tenir una visió encara més àmplia del paisatge marítim. Tot i que la imatge exterior del monestir permetia veure una torre espectacular, no els va ser possible poder-hi accedir.
Una de les tasques que tenien encomanada era fer un dibuix de la part del paisatge que trobessin més atractiva.
Després d’una bona estona, van iniciar la tornada pel mateix camí que havien seguit per pujar fins arribar al lloc on l’autobús els va recollir.
Una jornada de convivència tutorial excel·lent amb unes vistes increïbles!
Podeu veure’n les imatges en aquest enllaç.Els dies 8 i 9 d’octubre la majoria dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’INS Cap Norfeu de Roses varen fer d’amfitrions dels alumnes, també de 2n de Batxillerat, de l’INS Hug Roger III de Sort, al Pallars Sobirà. Aquesta activitat cal emmarcar-la en els intercanvis que, des del curs 2007/08, es produeixen entre un i altre centre de secundària. Les finalitats són diverses: que uns i altres valorin la llengua i la literatura com una herència cultural, com un mitjà d’interpretació de la realitat i de comunicació personal i social; que valorin la realitat plurilingüe i multicultural dels territoris de parla catalana; que coneguin i respectin les diferents varietats internes de la llengua i valorin l’estàndard com a element unificador; etc. Tanmateix, i a banda de la qüestió lingüística, es pretén posar en contacte directe dues realitats socials, culturals i geogràfiques tan diferents com són la de la nostra comarca i la d’una comarca de l’Alt Pirineu, concretament el Pallars Sobirà.


Durant els dos dies que aquests estudiants pallaresos varen ser entre nosaltres, varen visitar les Ruïnes d’Empúries, varen visitar el nostre Institut i se’ls va oferir un esmorzar a la Cantina, van ser rebuts per l’Alcaldessa de Roses, Sra. Montserrat Mindan, i per la Regidora d’Ensenyament, Sra. Anna Jorquera, i varen visitar la vila de Cadaqués després d’haver-hi arribat en vaixell des de Roses tot vorejant la costa. És la voluntat dels dos centres educatius mantenir aquests intercanvis per tot el que de positiu i profitós aporten a uns i altres.


Des d’aquí volem fer arribar el nostre més sincer agraïment a tots els alumnes que hi han participat, al Claustre dels dos instituts en general i als departaments de Llengua Catalana en particular per la seva implicació i el seu interès, a la Direcció d’un i altre centre pel seu suport, i a l’Ajuntament de Roses per la seva col·laboració.Des de les àrees de Tutoria es va fer una sortida al Puig de l'Àliga el dijous dia 8 d’octubre amb un doble objectiu: promoure la cohesió dels diferents grups de 3r d'ESO i fomentar les activitats fisicoesportives al medi natural. Els alumnes i els professors acompanyants van sortir de l’Institut cap a les 8 del matí i, després d'una forta pujada, van arribar al Puig de l'Àliga on tots plegats van poder recuperar forces. Posteriorment, es va baixar fins a una plana on hi ha una casa de pagès en runes, a sota de la muntanya del Pení, i tothom va aprofitar per esmorzar. Finalment, tot vorejant la carena, van arribar al Pla de les Gates i van iniciar el camí de tornada cap a l’Institut per la carretera de Montjoi. Esperem que aquesta interessantíssima activitat tingui continuïtat en els propers anys. Podeu veure imatges de la sortida entrant aquí.

El passat divendres 2 d’octubre els alumnes de 4t d’ESO van participar en la sortida de tutoria a Sant Quirze de Colera.

Un autobús els va portar de Roses fins a Vilamaniscle. Des d’allà, van començar a caminar per una carretera secundària, envoltada de vinyes, fins arribar a Rabós i, d’allà, fins al trencant on comença el camí que condueix a Sant Quirze. Aquest itinerari, no gaire llarg, planer i envoltat de vegetació, passa pel mig d’una vall en plena serralada de l’Albera.

Després d’una hora i mitja de caminar, van arribar al bonic monestir, on van esmorzar i van aprofitar per parlar amb un i altre.

Cap a la una del migdia van recollir les motxilles i, després de fer el camí de tornada, van arribar a Rabós, on els autobusos els estaven esperant per tornar cap a Roses.
El dimecres 7 d’octubre els alumnes de 1r d’ESO i els corresponents tutors i professors acompanyants van començar a caminar des del poble d’Espolla  amb un temps una mica fresc i entramuntanat.  Això no va impedir que durant la caminada poguessin  gaudir del paisatge i la vegetació dels aspres de l’Albera.   A més, durant  el trajecte  van veure un menhir i un dolmen molt interessants des del punt de vista arqueològic.

Quan van arribar al dolmen, l’esmorzar els va enfortir una miqueta i així van poder agafar forces  per arribar altra vegada al poble i jugar al camp de futbol.   Poc després, van haver  de  preparar-se per a la tradicional  gimcana de reconeixement del poble. Algun grup quasi va  batre el rècord de cursos anteriors!

Podeu veure els resultats de la gimcana i algunes fotos de les respectives tutories de 1r d’ESO en aquest enllaç.


Aquest curs passat, els alumnes de 4t d'ESO van anar a Itàlia de viatge de final de curs. L'agència que va organitzar el viatge, "Cum Laude", els va proposar de fer un vídeo que recollís les millors imatges tant del viatge com de l’estada. El nostre alumne Jaume Cusí, ara ja de 1r de Batxillerat, tot fent ús del seu talent i la seva habilitat per fer treballs amb la càmera, va elaborar aquest vídeo que ha resultat guanyador. 

Moltes felicitats, Jaume!


Pàgina 1 / 31 (1 - 10 de 305 Total) Pàgina següent Última pàgina