Institut Cap Norfeu


El nostre institut col·labora, un any més, amb Càrites de Roses per aconseguir aliments i productes de primera necessitat. Coincidint amb el Gran Recapte d'Aliments que es portarà a terme a tot Catalunya els dies 28 i 29 de novembre, el Cap Norfeu fa una crida a la solidaritat dels seus alumnes, professors i de tota la gent del municipi i entorns que ho desitgi. Del 24 al 28 de novembre es podrà portar a l'institut pasta, llegums, oli, sucre, farina, sal, llaunes de peix o de tomata en conserva, llet, galetes, cereals... o qualsevol aliment envasat i en bon estat de conservació amb data de caducitats raonablement llarga o que no caduquin. Aquest any sembla que els aliments més requerits serien la llet, l'oli i la tonyina. El lloc de recollida és Secretaria; allà trobareu unes caixes per a deixar-ho. La primera setmana de desembre els col·laboradors de Càrites de Roses ho passaran a recollir. Gràcies a tothom en nom del nostre institut!


Tot treballant la Visual i plàstica i les noves tecnologies, els alumnes del Projecte Aprenent del nostre institut han estat preparant un mural cooperatiu, de cohesió de grup, tot preparant-se pels premis CAC que convoca la Generalitat de Catalunya. Aquí en teniu el resultat final.

Dimarts dia 4 de novembre un grup d’alumnes holandesos (Art College d'Almere) va visitar l’Institut Cap Norfeu per tercer any consecutiu. Varen poder recórrer els diferents espais del nostre centre i conèixer alguns dels nostres alumnes de quart d’ESO, que els van organitzar una visita encantadora. A la mediateca, es van realitzar activitats interactives en anglès i castellà on varen poder practicar els seus coneixements en converses i presentacions preparades pels alumnes on ensenyaven com era el seu dia a dia i els seu entorn. L’experiència va resultar ser del tot enriquidora. No només a nivell acadèmic sinó també a nivell personal. Esperem poder tornar a repetir-ho l’any vinent!

Enllaç vídeo
Com ja és tradició al nostre institut, el passat dijous 30 d'octubre els alumnes de 3r d'ESO van organitzar la Castanyada en col·laboració amb els seus tutors i altres professors del claustre. A les estones dels esbarjos van vendre pastissos i castanyes a la resta d'alumnes  en benefici de l'esquiada a Andorra que faran a principis de març. Des de 3r d'ESO volen donar les gràcies a tots els alumnes del Cap Norfeu per la gran participació que hi ha hagut aquest any.

FotografiesEl passat 2 d'octubre els nois i noies de 3r d'ESO del nostre institut van fer una sortida a Barcelona per visitar l'exposició "Human bodies" , un seguit d'exemplars reals de diferents parts del cos humà que havien experimentat un procès de "plastificació". Durant el 2n trimestre aquests alumnes estudiaran el cos humà i era una ocasió única ja que aquesta exposició només hi era fins el 12 d'octubre. També es va aprofitar per fer un taller d'"Energia" al Museu de la Ciència i la tècnica de Terrassa que va agradar molt a tothom.
Els passats dies 27 i 28 d’octubre vam rebre la visita dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Hug Pons II de Sort (Pallars Sobirà). És la setena edició d’aquest intercanvi lingüístic i cultural entre els dos centres amb la finalitat de conèixer el país, les formes de vida i les particularitats lingüístiques d’ambdues zones. En aquesta edició vam visitar conjuntament les ruïnes d’Empúries, vam fer una visita guiada per l’Ins Cap Norfeu, vam ser rebuts per l’alcaldessa i la regidora d’Ensenyament a la Sala de plens de l’Ajuntament i vam arribar a Cadaqués amb vaixell. A partir d’ara comencen els preparatius de la vuitena edició de l’intercanvi, que portarà als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Ins Cap Norfeu a Sort la primavera del 2015.

Fotografies
Com s'ha vingut fent els darrers cursos, els nostres alumnes complementen els aprenentatges de les aules amb tallers i xerrades per part de professionals de diferents camps. En Narcís Heras, psicòleg, és un d'aquests especialistes que ja coneix la casa i que, d'una forma planera i divertida ajuda als nostres alumnes a entrar al món dels adults ("Taller d'habilitats socials", "Pas a l'adolescència", "Prevenció o detecció de les tecnoaddiccions"...) i, com veieu a la imatge, és qui ha encetat el curs de xerrades a 1r d'ESO. 
Després serà el torn de l' "Alimentaxió saludable" i d'"Internet segura" a 1r d'ESO, de l'Educació viària (policia local) o de conèixer ONGs (Guinea Conakry) a 2n d'ESO, dels Primers Auxilis (Creu Roja) i el Taller de Sexualitat a 3r d'ESO, o de La Marató de Tv3 i el taller sobre la Violència masclista a 4t d'ESO, per posar alguns exemples. Donem, doncs, el tret de sortida: Bon curs 2014-15!!!El Pla d’Acció Internet Segura per a la protecció del menor, es va engegar ja el 2008 per part de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra amb la finalitat de promoure i col·laborar en la seguretat en l’ús d’Internet, en especial per part dels menors i adolescents, i des de llavors ja s'ha anat aplicant al nostre institut amb xerrades tant per a l'alumnat com per a les famílies.

No obstant això, Internet i les Xarxes Socials evolucionen a un ritme de vertigen i la PG-ME sempre intenta buscar noves eines i maneres de poder fer arribar els consells de seguretat i recomanacions als menors i joves. En aquesta línia, i seguint les últimes tendències europees, s’ha posat en marxa un projecte en el que els propis alumnes adquireixen un major protagonisme en el moment de transmetre el nostre missatge. Moltes vegades el missatge arriba de manera més eficaç i eficient quan l’emissor és un propi company i el receptor se sent més confiat a l’hora de posar en coneixement algun problema que pugui tenir relacionat amb la Xarxa.

El projecte, sota el nom “Internet Segura de tu a tu”, té com a objectiu principal la conscienciació dels problemes i riscos que pot generar la Xarxa i crear hàbits saludables en la utilització d’Internet i les xarxes socials. La idea principal és que joves de 1r de Batxillerat (extrets de la bossa de mediadors del centre), durant aquest 1r trimestre, rebran una formació per part de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra sobre l’ús d’Internet i les Xarxes Socials per després transmetre aquests coneixements als seus companys més joves de 1r d’ESO. A més, aquests joves formadors esdevenen referents i assessors per a tots els alumnes del centre durant el curs escolar.Ahir, 20 d'octubre, a les 9h30 del matí, va tenir lloc el simulacre d'evacuació que va agafar per sorpresa tothom. Seguint les instruccions que havia rebut el claustre a principi de curs per part de la coordinadora de riscos, Carme Morales, l'evacuació es va produir amb total normalitat. En 2 minuts i 41 segons tot l'alumnat, professorat i personal de serveis de l'institut ja era a la pista poliesportiva, punt de trobada en aquests casos. Tot seguit es va donar per finalitzat el simulacre i tothom va tornar a l'aula. 

Més fotos
El passat 8 d'octubre els alumnes de 2n d'ESO van anar a Sant Pere de Rodes, una de les sortides programades dins del Pla d'acció tutorial 2014-15. Van sortir a les 8h en direcció a Mas Ventós on van fer les fotos de grup que podeu veure en aquest enllaç. Tot seguit van començar una excursió fins a Santa Helena on el professor Joan Graboleda va fer unes quantes explicacions sobre l'entorn. Després d'esmorzar van dedicar una estona a dibuixar pel concurs organitzat des de l'assignatura de Visual i plàstica i... cap a visitar el monestir!!! El matí i la sortida va finalitzar amb lleure i esport per gentilesa de l'Ajuntament de Vilajuïga que ens van permetre gaudir de les seves instal·lacions esportives.

Pàgina 1 / 22 (1 - 10 de 214 Total) Pàgina següent Última pàgina