Institut Cap Norfeu

Representants FAMÍLIES. 

Durant aquesta setmana es realitzaran les votacions per tal de renovar els membres del Consell Escolar del nostre centre. Recordeu que és l'órgan col·legiat de participació de la nostra comunitat educativa on hi ha representants de l'Ajuntament (regidora d'Educació), les famílies, l'AMPA, els alumnes, els professors i el personal d'administració i serveis.

La funció principal del Consell Escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l'organització del centre: projecte educatiu, programació general, la gestió econòmica, etc.

Recentment hem distribuït entre tots els alumnes del centre un escrit dirigit a les famílies on s'explica tot el procediment de la votació. En aquest sentit, recordeu que les votacions dels representants del sector pares tindrà lloc el proper:

Dimecres, 26 de Novembre  de 2014

Horari: 17:30 - 19:30h 

Us agraïm per endavant la vostra participació.

Departament d'ensenyament - Àrees actuació 1
Lundi 17 novembre on est allés visiter la ville de Narbonne avec tous les élèves de français, de 1er à 4è d’ESO. On a visité le Marché des Halles, un centre à intérêt spécial où les élèves ont pratiqué le vocabulaire des produïts qu’on peut y acheter ainsi que le nom des différents établissements. Ils ont interviewé des passants, des commerçants afin d’utiliser les formules apprises en classe. Il faut dire que les étudiants ont trouvé les Narbonais très accueillants et gentils en répondant de bon gré à toutes les questions qu’ils avaient dans leur dossier élaboré par les professeurs de français. On a visité également la Cathédrale et le merveilleux Cloître ainsi que le Jardin des Archevêques. Et finalement la Place de l’Hôtel de Ville où l’on a mis à jour une portion de la Via Domitia. On a passé une très bonne journée à Narbonne!
El passat dimecres 19 de novembre els alumnes del cicle formatiu de gestió administrativa i de 1r de Batxillerat (Economia i Economia Empresa I) es van desplaçar al teatre Jardí de Figueres on INNY, organització sense ànim de lucre dedicada a la difusió de l'esperit emprenedor, va presentar 4 ponències fetes per quatre joves que van explicar les seves experiències emprenedores:

MOHAMED EL AMRANI: Natural de Roses, ens ha explicat la seva implicació professional en el periodisme social.

SARA GIMÉNEZ: Ex-balladora professional que actualment desenvolupa una plataforma per la integració total de persones amb problemes auditius en el món turístic. (Prometeo)

HUMBERT CLOTET: Model i dissenyador, ens ha explicat la seva experiència i visió del món de la moda.

MERITXELL MOLINA: Ens explica la seva experiència emprenedora que l'ha portat a participar a l'Imagine Silicon Valley entre altres concursos.

Finalitzades les ponències, s’ha obert un torn de preguntes en què hi han intervingut tres alumnes del nostre institut.

S'ha aprofitat el desplaçament a la capital de l’Alt Empordà per conèixer el Consell Comarcal de l’Alt Empordà on ens han fet una visita guiada a tots els seus departaments (Benestar Social, turisme, presidència, urbanisme, cultura, educació, serveis tècnics, noves tecnologies, oficina d’habitatge, intervenció i tresoreria, etc). I, per acabar, vàrem visitar Xaloc, un organisme depenent de la Diputació, que gestiona els tributs de molts municipis de la comarca.El nostre institut col·labora, un any més, amb Càrites de Roses per aconseguir aliments i productes de primera necessitat. Coincidint amb el Gran Recapte d'Aliments que es portarà a terme a tot Catalunya els dies 28 i 29 de novembre, el Cap Norfeu fa una crida a la solidaritat dels seus alumnes, professors i de tota la gent del municipi i entorns que ho desitgi. Del 24 al 28 de novembre es podrà portar a l'institut pasta, llegums, oli, sucre, farina, sal, llaunes de peix o de tomata en conserva, llet, galetes, cereals... o qualsevol aliment envasat i en bon estat de conservació amb data de caducitats raonablement llarga o que no caduquin. Aquest any sembla que els aliments més requerits serien la llet, l'oli i la tonyina. El lloc de recollida és Secretaria; allà trobareu unes caixes per a deixar-ho. La primera setmana de desembre els col·laboradors de Càrites de Roses ho passaran a recollir. Gràcies a tothom en nom del nostre institut!


Tot treballant la Visual i plàstica i les noves tecnologies, els alumnes del Projecte Aprenent del nostre institut han estat preparant un mural cooperatiu, de cohesió de grup, tot preparant-se pels premis CAC que convoca la Generalitat de Catalunya. Aquí en teniu el resultat final.

Dimarts dia 4 de novembre un grup d’alumnes holandesos (Art College d'Almere) va visitar l’Institut Cap Norfeu per tercer any consecutiu. Varen poder recórrer els diferents espais del nostre centre i conèixer alguns dels nostres alumnes de quart d’ESO, que els van organitzar una visita encantadora. A la mediateca, es van realitzar activitats interactives en anglès i castellà on varen poder practicar els seus coneixements en converses i presentacions preparades pels alumnes on ensenyaven com era el seu dia a dia i els seu entorn. L’experiència va resultar ser del tot enriquidora. No només a nivell acadèmic sinó també a nivell personal. Esperem poder tornar a repetir-ho l’any vinent!

Enllaç vídeo
Com ja és tradició al nostre institut, el passat dijous 30 d'octubre els alumnes de 3r d'ESO van organitzar la Castanyada en col·laboració amb els seus tutors i altres professors del claustre. A les estones dels esbarjos van vendre pastissos i castanyes a la resta d'alumnes  en benefici de l'esquiada a Andorra que faran a principis de març. Des de 3r d'ESO volen donar les gràcies a tots els alumnes del Cap Norfeu per la gran participació que hi ha hagut aquest any.

FotografiesEl passat 2 d'octubre els nois i noies de 3r d'ESO del nostre institut van fer una sortida a Barcelona per visitar l'exposició "Human bodies" , un seguit d'exemplars reals de diferents parts del cos humà que havien experimentat un procès de "plastificació". Durant el 2n trimestre aquests alumnes estudiaran el cos humà i era una ocasió única ja que aquesta exposició només hi era fins el 12 d'octubre. També es va aprofitar per fer un taller d'"Energia" al Museu de la Ciència i la tècnica de Terrassa que va agradar molt a tothom.
Els passats dies 27 i 28 d’octubre vam rebre la visita dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Hug Pons II de Sort (Pallars Sobirà). És la setena edició d’aquest intercanvi lingüístic i cultural entre els dos centres amb la finalitat de conèixer el país, les formes de vida i les particularitats lingüístiques d’ambdues zones. En aquesta edició vam visitar conjuntament les ruïnes d’Empúries, vam fer una visita guiada per l’Ins Cap Norfeu, vam ser rebuts per l’alcaldessa i la regidora d’Ensenyament a la Sala de plens de l’Ajuntament i vam arribar a Cadaqués amb vaixell. A partir d’ara comencen els preparatius de la vuitena edició de l’intercanvi, que portarà als alumnes de 1r de Batxillerat de l’Ins Cap Norfeu a Sort la primavera del 2015.

Fotografies
Com s'ha vingut fent els darrers cursos, els nostres alumnes complementen els aprenentatges de les aules amb tallers i xerrades per part de professionals de diferents camps. En Narcís Heras, psicòleg, és un d'aquests especialistes que ja coneix la casa i que, d'una forma planera i divertida ajuda als nostres alumnes a entrar al món dels adults ("Taller d'habilitats socials", "Pas a l'adolescència", "Prevenció o detecció de les tecnoaddiccions"...) i, com veieu a la imatge, és qui ha encetat el curs de xerrades a 1r d'ESO. 
Després serà el torn de l' "Alimentaxió saludable" i d'"Internet segura" a 1r d'ESO, de l'Educació viària (policia local) o de conèixer ONGs (Guinea Conakry) a 2n d'ESO, dels Primers Auxilis (Creu Roja) i el Taller de Sexualitat a 3r d'ESO, o de La Marató de Tv3 i el taller sobre la Violència masclista a 4t d'ESO, per posar alguns exemples. Donem, doncs, el tret de sortida: Bon curs 2014-15!!!

Pàgina 1 / 22 (1 - 10 de 217 Total) Pàgina següent Última pàgina