Institut Cap NorfeuUn any més, la setmana anterior a la Setmana Santa és el moment del Treball de síntesi, un conjunt d'activitats encarades a demostrar als alumnes que el que aprenen a les aules és aplicable a la vida real. Amb nuclis temàtics ben diferents (El Port i el món de la pesca a 1r d'ESO, Els Aiguamolls a 2n d'ESO i El diari a 3r d'ESO), els alumnes treballen per equips totes les matèries dins un sol projecte, ho complementen sobre el terreny amb una sortida subvencionada pel centre i finalment ens ho expliquen amb una exposició oral. Aprenen i s'ho passen d'allò més bé!!!


Un any més, els nostres alumnes de 3r d'ESO han participat a la Campanya de Prevenció de la Conducta Alimentària dels Joves de l'Alt Empordà, que es du a terme a l'escola d'Hostaleria de Figueres, organitzada pel Consell Comarcal.

Aquesta Campanya respon, entre altres objectius, a la necessitat d’informar els joves sobre els valors i l’aportació energètica dels aliments, aconseguint que reflexionin sobre la importància de l’alimentació en la seva salut i sensibilitzar a tots els àmbits educatius en aquest sentit. 

En concret, totes les sessions inclouen una xerrada sobre alimentació, dieta i nutrició amb suport audiovisual –complementada amb una taller pràctic-, una xerrada informativa sobre els estudis que es poden realitzar en aquell centre i un dinar pedagògic servit al restaurant Tramuntana. La campanya compta amb el suport de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i la Secretaria de Joventut de la Generalitat.
El passat 12 de març, el nostre centre va tenir la gran sort de comptar amb una classe magistral, dirigida als nostres alumnes de batxillerat de la modalitat de literatura, sobre  "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha" a càrrec del professor de la Universitat de Girona Jorge García. Va ser tot un luxe fer un recorregut per aquesta gran obra universal de Miguel de Cervantes, motiu pel qual agraïm al Sr. García la seva visita i esperem tornar a comptar amb la seva presència i gaudir de nou de la seva erudició literària en un futur.


El passat 8 de març, els alumnes de 4t d’ Eso del nostre centre: Gemma Clos, Roger Solà, Isaac Expósito i Sergio Suárez, juntament amb la seva professora de Tecnologia, Assumpció Collboni, van presentar la seva proposta de projecte "VOLTIC" al Concurs Tecnorepte 2015, organitzat per l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. El repte consistia a construir un vehicle autopropulsat que fos capaç de recórrer una distància de 4 metres, amb el mínim consum energètic i suportant un envàs de 100 ml ple d’aigua. D’ entre els projectes presentats, 20 seran seleccionats per a ser exposats en una mostra el proper 16 de maig de 2015, en el marc d’una Jornada. Nois, us desitgem molta sort!!!

 VÍDEO


Arriba l'hora de les valoracions i hem de felicitar-nos per la gran participació i motivació de tots els alumnes a l'hora d'implicar-se en els diferents projectes implicats. El porxo del pati dels til·lers i el gimnàs bullia de gent que es passejava i preguntava pels experiments de ciències, tecnologia, matemàtiques, educació física, etc. Un gran dia on tothom va poder gaudir de l'atractiu misteri i espectacle de la ciència i que va culminar amb els experiments de Josep Duran, professor de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, i el seu equip, ciència recreativa sota el lema "Reacciona... Explota!!!" que repassava els moments clau de la història de la química.

Enllaç fotos


La setmana que ve, del 22 al 26 de març, un grup de 52 alumnes de 4t d’ESO marxen a Itàlia acompanyats per les tutores. Per preparar el viatge, el dimarts 3 de març vam celebrar una reunió a la mediateca de l’Institut amb els pares i els alumnes que hi participaran. Una representant de l’agència de viatges CUM LAUDE va oferir una interessant xerrada explicant el recorregut: Venècia, Verona, Florència i Pisa; tota la documentació necessària: permís dels Mossos, DNI, Passsaport, Targeta Sanitària Internacional; nom i ubicació dels hotels i restaurants en els que s’allotjaran i menjaran; principals rutes turístiques i edificis d’interès cultural que podran visitar acompanyats per una guia, etc.

Per tots aquells pares i alumnes que no varen poder assistir a la reunió hem pensat que és imprescindible per conèixer tots els detalls del viatge visioneu aquest Power Point que us enllacem a continuació i on trobareu tota la informació.

Esperem que sigui un viatge inoblidable. 

Power Point Viatge Itàlia - DescàrregaEl passat 3 de març va tenir lloc, a l’Auditori de Girona, l’acte de lliurament dels Premis Joves Promeses de l’Esport Gironí i dos alumnes del nostre Institut, en Joan Jorquera Cala (3r d’ESO) i Pau Coll Turrà (1r de batxillerat), van estar entre els premiats. El sr. Ivan Tibau, secretari general de l’Esport, entre d’altres autoritats, va ser l’encarregat d’oferir-los el reconeixement a Pau Coll pel títol de Campió de Catalunya d’esquí de muntanya i a Joan Jorquera pel títol de Campió d’Espanya de taekwondo i Campió Internacional (rànquing mundial WTF).


El passat dimecres 25 de febrer, els alumnes de 3r ESO i 1r i 2n de Batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona. L’objectiu era assistir a la representació de Mar i Cel, el musical de la companyia Dagoll Dagom inspirat en l’obra d’Àngel Guimerà.

Al matí els grups es van bifurcar: el alumnes de 3r ESO van anar al Museu de la Música on van fer la visita i un taller. Mentrestant, els alumnes de Batxillerat van fer un recorregut per les Rambles resseguint espais emblemàtics del poeta Joan Brossa, acabant a la Filmoteca de Catalunya on van presenciar el curtmetratge Foc al Càntir, amb guió del mateix Joan Brossa.

A les 5 de la tarda començava la representació al teatre Victòria: per a molts va ser el primer contacte amb una obra teatral professional i van sortir entusiasmats pels efectes especials, la música i la potència de la trama. La història de Saïd i Blanca va ser un èxit si tenim en compte el llarguíssim aplaudiment final que van rebre els actors i actrius. Tothom va tornar a casa amb la satisfacció d’haver assistit a un espectacle especial.

Fotografies Pàgina 1 / 26 (1 - 10 de 253 Total) Pàgina següent Última pàgina