Institut Cap Norfeu

El passat dimarts 20 de gener  la gent de l' ERAM de Girona van venir a l'Institut Cap Norfeu de Roses amb l'objectiu de gravar un espot. Ho van fer amb els alumnes de l'optativa de cinema de tercer i treballant diferents tècniques creatives com el maquillatge digital, stop motion o el chromakey. El resultat el trobareu en el vídeo següent així com un making off de tot el procés creatiu.


Els alumnes de 4t d'ESO-D han començat la campanya d'alimentació saludable a través del Projecte “Vitamina't”. Els 18 companys de classe, guiats pels professors Jordi Cruset i Anna González, s'han transformat en autèntics protagonistes d'un teatre de titelles on representen un conte d'invenció pròpia que convida els nens i nenes a menjar saludablement i a tastar fruites, verdures i hortalisses. Cal dir que, a més de la realització pràctica del Projecte com a part del seu currículum, també es busca la implicació dels joves vers l'educació dels més petits, de manera els uns i els altres millorin els seus hàbits respecte l'alimentació. Els petits, per la influència dels més grans; i els grans, pel canvi d'actitud que suposa haver de donar un bon exemple.
Aquí es mostra l'audiovisual que resumeix bona part del procés del Projecte i la representació que va tenir lloc a l'escola Montserrat Vayreda, amb les grups de P-5 A i P-5 B, que es van mostrar molt atents i van demostrar tenir molt adquirits bons hàbits alimentaris.
Recordem que el projecte “Vitamina't” ha rebut una de les beques “Educar menjant” de la Fundació Jaume Casademont.


Aquest passat dissabte 7 de febrer 120 alumnes de 4t d'ESO i batxillerat de les comarques gironines van assistir, com a representants dels seus respectius instituts, al “Dissabte transfronterer de les matemàtiques” d'on en van sortir premiats 4 alumnes de 1r de batxillerat del nostre institut. Volem felicitar, per tant, a Roger Montràs pel seu1r premi, i a Marc Ayter, Pau Gascon i Borja Tapia pel seu tercer premi assolit. Enhorabona, nois, per la bona feina feta!!!

La jornada, organitzada per la Fundació Princesa de Girona, la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer i l'Ajuntament de Figueres, vol acostar els joves a les matemàtiques i mostrar-los la importància que tenen en el món actual. Els alumnes han participat en diversos tallers, entre ells un que vincula les matemàtiques i l'art digital i un altre que tracta sobre les matemàtiques de la imatge.

La jornada s'ha organitzat amb la voluntat de mostrar la presència de les matemàtiques en el món actual, tant en les diferents branques de les ciències com en les noves tecnologies i, fins i tot, l'art; fomentar l'interès i la vocació científica al voltant de les matemàtiques; encoratjar el treball en equip i la participació activa en l'experimentació i la resolució de problemes; situar les matemàtiques i les seves branques en un context de problemes reals i de la vida quotidiana; i posar joves amb interès per les matemàtiques en contacte amb professionals d'alt nivell i amb estudiants del Grau de Matemàtiques, amb la intenció d'acostar-los a la realitat de l'activitat professional.


El passat dijous els alumnes de 2n cicle d'ESO i estudis post-obligatoris de l'INS Cap Norfeu van participar a la campanya informativa sobre el Carnaval organitzada pel l'Ajuntament de Roses. Enguany es tractava d'un circuït pels diferents espais del teatre municipal on els alumnes anaven veient diferents aspectes del Carnaval del nostre municipi. L'objectiu era que el jovent veiés les qualitats que té aquesta festa, i la importància de la prudència i la prevenció per a poder-ne gaudir.

Aprofitem per recordar a les famílies que els dies 13, 16 i 17 no hi haurà classes, i per desitjar-vos un bon Carnaval!!!


Volem compartir amb vosaltres una gravació-mostra d'una de les classes de gimnàstica esportiva de 1r de batxillerat perquè veieu com treballen els nostres alumnes. És un muntatge de Jaume Cusí, Ernesto Vega i Marta Armengol.
El dijous 29 de gener vam realitzar la primera sessió del Club de Lectura de l’Institut Cap Norfeu. La novel·la triada per a la sessió inaugural d’aquestes trobades de lectors va ser Ullals.

Més de quaranta participants, entre professors i alumnes de tots els nivells de l’ESO i de 1r de Batxillerat, ens vam reunir a la  biblioteca del Centre per escoltar un dels autors de la novel·la: l’escriptor Sebastià Roig, a qui vam poder fer totes les preguntes que vam voler sobre Ullals, els escriptors i el fet d’escriure.

L’acte tenia prevista una durada d’una hora, però ens vam anar engrescar tant que al final vam estar més de dues hores i mitja parlant de llibres.  I és que en Sebastià Roig, a més de la seva darrera novel·la, ens va parlar d’obres clàssiques de la literatura catalana modernista o de Juan Ramón Jiménez o de Ray Bardbury… però també de monstres, de còmics, de cinema, de cultura popular… Ens va fer riure, ens va fer pensar i ens va fer establir un vincle especial amb la seva novel·la.

Els assistents vam aprendre, com a mínim, una cosa: que la cultura és divertida i que els llibres són divertits!

 


El passat 28 de gener al matí, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa assistiren a la xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals que va tenir lloc a la mediateca del centre.

El Sr. Salvador Amat Batlle, Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals, en dues hores, ens explicà la importància que té la prevenció i com pot canviar una situació si abans hi ha hagut un bon pla de prevenció. És a dir, avaluació i control de riscos; i una informació clara i adequada per a poder minimitzar els factors de risc.

Ha estat una sessió molt profitosa que ens ha ajudat ha consolidar els conceptes treballats a l'aula.

També ens ha informat sobre el concurs de fotografia que organitza el Departament d'Empresa i Ocupació juntament amb el d'Ensenyament, que esta obert a tots els alumnes que cursen el mòdul professional de Formació i Orientació Laboral.

Enllaç:  A la feina Cap Risc

Com cada trimestre els alumnes de 1r de Batxillerat i 4t ESO  han fet  la prova de resistència Course Navette. A continuació us detallem les millors marques d’aquest primer trimestre:

MARQUES FEMENINES 1r BAT:

Hem de destacar la gran millora de l’alumna Marisa Cid (1r BAT C) aconseguint arribar a 11 minuts, seguida de  Miriam Ouaich, Amina Agharbi, Sònia Ramírez i Júlia Simó (1r BAT C) amb una marca de 8 minuts, així com  Laia Morente i Gemma Recasens (1r BAT B),  també amb 8 minuts.

MARQUES MASCULINES 1r BAT:

Importants marques, les dels alumnes Marc Ayter i Pau Coll (1r BAT A), amb 13’5 minuts, i Nil Díaz (1r BAT B) amb 13 minuts.

MARQUES FEMENINES 4t ESO:

L’alumna Maria Juncà, amb una increïble marca d'11 minuts, ha sigut la millor, seguida de Laia Carreras (4t B) amb 9’5 minuts i Tamara Bueno (4t B), Inés Abad i Júlia Ferrer(4t A) amb 9 minuts.

MARQUES MASCULINES 4t ESO:

Impressionant l’alumne Albert Gómez (4t C) amb 14 minuts, seguit de Mohamed Busrif (4t D) i Dani Martínez (4t A) amb 13 minuts


Pàgina 1 / 25 (1 - 10 de 244 Total) Pàgina següent Última pàgina